Našlaičių žiedai džiugins iki šalčių | Diena.lt

NAŠLAIČIŲ ŽIEDAI DŽIUGINS IKI ŠALČIŲ

Vyraujantys šilti orai miestiečiams leidžia džiaugtis įvairiaspalviais našlaičių žiedais, nors jau įsibėgėjo gruodis. Pavasarį primena ir ryškiai žalia žolė.

Vyraujantys šilti orai miestiečiams leidžia džiaugtis įvairiaspalviais našlaičių žiedais, nors jau įsibėgėjo gruodis. Pavasarį primena ir ryškiai žalia žolė.

Klaipėdos universiteto Botanikos sodo direktorė Ona Rūta Žadeikienė pasakojo, jog visiškai normalu, kad, vyraujant tokiai oro temperatūrai, žmones džiugina našlaičių žiedai. Šios gėlės nėra lepios, jos atsparios šalčiams.

"Našlaitės išliks gražios, kol termometro stulpelis nukris iki 5 laipsnių šalčio. Šios gėlės ir sodinamos rudenį, nes yra atsparios šalčiams", – tvirtino direktorė.

Pasak O.R.Žadeikienės, gana šilti orai kaip nors neįprastai nepaveikė augalų. Klaipėdos universiteto Botanikos sode kažkokių neįprastų žydėjimų nebuvo.

"Tik lauke pievos žaliuoja. Gražu kaip pavasarį. Po rudens galime džiaugtis pavasario žaluma. Kadangi šalnų dar nebuvo, nuo gyvatvorių net uogytės nenukrito. Raudonuoja. Žiema labai pavasariška, tačiau augalai jos su pavasariu nesupainiojo", – pasakojo direktorė.

Nors žmones gal ir žavi šilti orai žiemai, tai gali sukelti rūpesčių.

"Praėjusi žiema buvo šilta, ši – taip pat. Šiltuoju metų laiku gali kilti problemų dėl kenkėjų, augalų ligų. Turi būti 20–30 centimetrų įšalas, kad šie iššaltų. Dabar dvi žiemos buvo šiltos. Kenkėjai ir ligos gali labai išplisti. Jau pernai sodininkai skundėsi dėl kai kurių kenkėjų padaugėjimo", – pasakojo O.R.Žadeikienė.

Direktorė prisiminė, jog prieš 30 metų žiemos būdavo tikrai šaltos ir sniegingos. Nėra ko lyginti su dabartinėmis.

"Gal pavasarėjant labiau nagus parodys. Pašals, bus atlydys, vėl pašals. Prieš 30 metų, prisimenu, prieš Kalėdas sniego būdavo apie du metrus prikritę. Angelus darydavome ant sniego, o dabar viskas plika", – prisiminė vadovė.

GALERIJA

  • Našlaičių žiedai džiugins iki šalčių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS