Naujas šaligatvis – iki Kadetų mokyklos | Diena.lt

NAUJAS ŠALIGATVIS – IKI KADETŲ MOKYKLOS

Vadinamajame Žvejybos uoste remontuojami šaligatviai nuo Taikos prospekto iki įvažos į Jūrų kadetų mokyklą. Savo eilės laukia ir I.Simonaitytės gatvė. Šiems darbams bus atseikėta apie 380 tūkst. eurų.

Klaipėdiečiai atkreipė dėmesį į išardytą Naikupės gatvės dalį, skirtą pėstiesiems.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė, neseniai pradėti remontuoti Naikupės gatvės šaligatviai nuo Taikos prospekto iki įvažos į Kadetų mokyklą (Naikupės g. 25).

Tvarkoma tik šiaurinė šios gatvės šaligatvių dalis – bus pakeista 1,1 tūkst. kv. m ploto dangos.

Darbai atsieis 83 tūkst. eurų.

Anot N.Vedeikienės, su naująja mokykla jie niekaip nesusiję.

"Jau pernai savivaldybė numatė suremontuoti šį Naikupės gatvės ruožą. Nes pats baisiausias buvo", – akcentavo pašnekovė.

Dar šiemet pagal bendrovės "Vigrinda" sutartį su Klaipėdos savivaldybe planuojama pakeisti šaligatvius I.Simonaitytės gatvėje.

Dar šiemet pagal bendrovės "Vigrinda" sutartį su Klaipėdos savivaldybe planuojama pakeisti šaligatvius I.Simonaitytės gatvėje.

Čia bus imtasi atnaujinti rytinės pusės pėsčiųjų takus bei likusį nesutvarkytą nedidelį ruožą kitoje pusėje.

Ketinama pakeisti 4,8 tūkst. kv. m dangos plotą.

Darbai kainuos apie 295 tūkst. eurų. Juos užbaigti įmonė privalo per šiuos metus.

Kelininkai turės išardyti senuosius gatvių, šaligatvių ir vejų bortus, nuimti senas šaligatvių trinkeles ir, paruošę pagrindą, sudėti betonines trinkeles.

Keičiant pėsčiųjų takų dangas, bus įrengtos geltonos spalvos reljefinės trinkelių juostos, skirtos įspėti.

Pėsčiųjų takų, kuriems reikalingas remontas, mieste yra daug.

Klaipėdiečiai skundžiasi suklypusiomis plytelėmis Poilsio gatvėje, taip pat prasta situacija yra Darželio bei Rambyno gatvėse.

"Yra tokių ruožų, kur galima galvą nusisukti. O žmonės šiais takais kasdien į parduotuvę, į autobusą traukia, ir mamos su vežimėliais darda", – atkreipė dėmesį viena klaipėdietė.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų, šiemet susidėvėjusių šaligatvių remontui skirta per 714 tūkst. eurų.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų, šiemet susidėvėjusių šaligatvių remontui skirta per 714 tūkst. eurų.

Už šias lėšas jau sutvarkyti ir tvarkomi šaligatviai Šermukšnių, Malūnininkų, Alksnynės gatvėse bei Statybininkų ir Baltijos prospektuose.

Atnaujinami šaligatviai daugiabučių namų kiemuose, prie švietimo įstaigų, nuolat atliekama šaligatvių priežiūra visame mieste.

Taip pat, vykdant gatvių ištisinių dangų remontą, bus remontuojami šaligatviai Gedminų, Jurginų gatvėse, labiausiai susidėvėję gatvės ruožai Šilutės plente, eilės tvarka lopomos atskiros, labiausiai pažeistos Poilsio gatvės šaligatvio dalys.

Kaip teigė N.Vedeikienė, savivaldybė nuolat sulaukia prašymų sutvarkyti vienos ar kitos miesto gatvės šaligatvius.

Pirmiausia remontuojami tie takai, kurių būklė yra prasčiausia.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

lalaila

o kada atsiras saligatvis nuo rimku iki smilteles/silute pl. sankryzos ? ir aplamai tas kelio ruozas klaikus tamsus be apsvietimo, Geda Klaipedai

As

O kaina niekam i aki nekrito? Kainuos apie 85 Eur/m2!!! Is kur tokie ikainiai? Pas privatininkus 25-30 Eur/m2 -cia su medziagom atvezimu ir t.t. Pasakisit kad jie mokesciu maziau moka, gerai lai tie mokesciai dar tiek kainuoja, nors tikrai ne. Iseina 50-60 Eur/m2 Bet ne 85 gi!!! Gerai kazkas ranka patepe kazkam kad gauti toki dosnu uzsakyma.

gyvventoja

Kada sutvarkysit Reikjaviko -porine puse , Prie 2namo - konteineriu - siuksliavezes nustekeno liepa ir sulauze plyteles ,nuo 6namo iki darzelio kojas gali isisukti ,sunku su vezimeliu pravaziuoti Einant link Zardes centro nuo Konteneriu Pyteles taip pat sulauzytos ir pasenusios -JUG TIESE SALYGATVI DAUGIAU KAIP 40 METU.....!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS