Ne visi posėdžiai bus vieši | Diena.lt

NE VISI POSĖDŽIAI BUS VIEŠI

Visiems besidomintiesiems nuo šiol bus viešai prieinami ne tik miesto savivaldybės tarybos, kolegijos bei komitetų posėdžiai. Dabar turėtų būti transliuojami bei archyvuojami ir komisijų, išskyrus Etikos komisijos, pasitarimai. Vis dėlto šių posėdžių įrašai iš archyvų gali būti pašalinti, jeigu tiesioginės transliacijos metu buvo paviešinti asmens duomenys ar įvyko visuomenės moralei prieštaraujantys incidentai.

Politikų posėdžių įrašų viešinimas yra skirtas valdžios skaidrumo užtikrinimui, atvirumui, siekiant į miesto reikalų tvarkymą labiau įtraukti ir visuomenę.

Nuo šiol turėtų būti viešai transliuojami jau ne tik savivaldybės tarybos, kolegijos bei komitetų posėdžiai, bet ir komisijų, išskyrus Etikos komisijos, posėdžiai.

Tačiau svarstant projektus, susijusius su komercinėmis paslaptimis, asmens duomenimis, garso ir vaizdo įrašai nebus daromi.

Be to, autentiška tiesiogiai transliuoto savivaldybės tarybos, kolegijos, komitetų ir komisijų posėdžių vaizdo bei garso medžiaga gali būti modifikuota arba visai ištrinta, jei tiesioginio vaizdo ir garso transliavimo metu buvo paviešinti asmens duomenys, kai tai prieštarauja Asmens duomenų apsaugos įstatymui, arba posėdžio dalyviai posėdžio metu pažeidė viešąją tvarką, visuomenės rimtį, prieštaravo visuomenės moralei ar kėlė grėsmę aplinkiniams.

Esant uždaram savivaldybės tarybos, kolegijos, komiteto ar komisijos posėdžiui, jo vaizdo ir garso įrašas perkeliamas į archyvą, bet neviešinamas.

Savivaldybės tarybos, kolegijos posėdžių duomenys savivaldybės interneto svetainėje yra prieinami penkerius metus, o komitetų ir komisijų – vieną mėnesį.

Savivaldybės tarybos nariai su komitetų posėdžių įrašų archyvu galės susipažinti metus laiko nuo jų paskelbimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Chi

Viskas čia gerai, nesiputokim.

Dasigyvenom

Gerlo-Polit-Viesnamyje nebeliks viesumo.

Čiaaa dabar kas?

Tipo pranešama gera žinia kad bus viešinami visi ale-bet-tačiau paliekama teisė koreguoti ir net išimti? Taigi gerai žinau kaip savivaldžiukės klerkai dar prie adm.direktorės Simanavičiūtės makliavojo tarybos posėdžių video ir kaip ,,viešino" svarbius dalykus saviv. portale - dokumentas ,,pakybodavo" kelias valandas ir išnykdavo o posėdžių transliacijos visada buvo be ,,Klaipėdiečių tribūnos":D) Dabar prie tokio gyvatyno tikrai bus padaryta taip kaip diktuos zadanijos ir joks Vaitkus nesukontroliuos šitų veikėjų:D) Reikės žiūrėt tiesiogiai ir paskui jei bus išimta be priežasties organizuosim protestus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS