Nelaimė sujudino ir Klaipėdą | Diena.lt

NELAIMĖ SUJUDINO IR KLAIPĖDĄ

Lietuvos užsienio reikalų ministerija patvirtino, jog Ochotsko jūroje nuskendusiame traleryje "Dalnij Vostok" mūsų šalies piliečių nebuvo. Vos įvykus tragedijai, Rusijos žiniasklaidoje sklandė prieštaringa informacija, kad per katastrofą laive galėjo būti trys žvejai iš Lietuvos.


 

Lietuvos užsienio reikalų ministerija patvirtino, jog Ochotsko jūroje nuskendusiame traleryje "Dalnij Vostok" mūsų šalies piliečių nebuvo. Vos įvykus tragedijai, Rusijos žiniasklaidoje sklandė prieštaringa informacija, kad per katastrofą laive galėjo būti trys žvejai iš Lietuvos.

Trečiadienio vakarą, po 21 val. Lietuvos laiku, Ochotsko jūroje – maždaug už 300 km nuo Magadano – vos per 15 minučių nuskendo didysis žvejybinis traleris "Dalnij Vostok", kuris apsivertė, kai į laivą žvejai kėlė laimikį.

"Laisvės" radijas pranešė, kad traleryje "Dalnij Vostok" buvo 132 žmonės – Rusijos, Ukrainos ir kitų valstybių piliečiai. Maždaug pusė įgulos narių sugebėjo evakuotis. Išsigelbėjusieji patyrė viso kūno atšalimą, nes pakliuvo į vandenį, kurio temperatūra neviršija nulio laipsnių. 10-ies žmonių būklė yra kritinė, jie neatgauna sąmonės.

Jūrininkų liudijimu, laivas nuskendo labai greitai. 15 žmonių likimas iki šiol nėra žinomas, jų gelbėtojai dar ieško. Rusijos Federacijos nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Viktoras Jacucenka žurnalistams patvirtino, kad buvo išgelbėti 63 žmonės bei iškelti 54 žuvusiųjų kūnai. Oficialiai ekipažą sudarė 76 žmonės, kiti 56 – keleiviai.

Vėliau pasirodė informacija, kad iš laive buvusių žmonių – 78 Rusijos piliečiai, 42 – iš Mianmaro, 5 Vanuatu, 3 Latvijos ir 4 Ukrainos piliečiai. Lietuviai nebuvo minimi.

"Oficialiais duomenimis, Ochotsko jūroje nuskendusiame Rusijos Federacijos žvejybos traleryje "Dalnij Vostok" Lietuvos piliečių nebuvo", – ketvirtadienį patvirtino Užsienio reikalų ministerija.

Tikimybė, kad žvejybiniame traleryje galėjo dirbti žvejai iš Lietuvos, pasak Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininko Petro Bekėžos, labai menka.

"Ochotsko jūra nuo Lietuvos yra už 10 tūkst. kilometrų. Vargu ar jūrininkai ryšys darbui taip toli, tuo labiau – žvejai. Ten atlyginimai priklauso nuo laimikio sugavimo. Mūsų žiniomis, tos algos nėra labai įspūdingos", – teigė P.Bekėža.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė užuojautą žuvusiųjų įgulos narių šeimoms ir artimiesiems, taip pat visiems Rusijos, Latvijos, Mianmaro, Ukrainos, Vanuatu ir kitų valstybių, apie kurių piliečių žūtį pranešama, žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to galima ir reikia

"Europietis",.....Koks tu kvailis esi, ka tu be ruskiu daritum,....?Daug tau EU douda ir dous...? Pasislepes uz kampa saukti ir gali kaip mazas suniukas.....

klaipedietis

Keista,jureivis nezino,kad latvija yra kaip ir lietuva yra vienodame atstume nuo kamcatkos.

galima ir reikia

pareikšti užuojautą,bet tik atskirai žuvusių šeimoms, o ne visiems ruskiams, aš taip manau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS