Nelegali veikla – ir sporto klubuose | Diena.lt

NELEGALI VEIKLA – IR SPORTO KLUBUOSE

Nelegalia veikla užsiimantys asmenys įsigudrina pasipelnyti net sporto klubuose. Treniruodami kitus sporto klubo narius ir nepasirašydami trenerio sutarties, šie veikėjai ne tik pažeidžia taisykles, bet ir, kaip įtariama, teikia paslaugas, kurios gali pakenkti sportuojančiojo sveikatai.

Sporto klubuose vis pasitaiko atvejų, kai paprasti nariai, neturintys trenerio statuso tame klube, imasi treniruoti kitus.

Tokia veikla yra nelegali, nes kol sporto klubas nėra pasirašęs sutarties su treneriu, jis neturi teisės treniruoti kitų klientų.

Vieno sporto klubo klientų aptarnavimo vadybininkas Dominykas Valaitis pasakojo, kad atvejų, kai klientus nelegaliai treniruoja kiti klubo nariai, tikrai pasitaiko, o tokią veiklą nesunku fiksuoti vaizdo kameromis.

„Vaizdo įrašuose galime gana aiškiai identifikuoti klientus, kurie treniruoja kitą asmenį, bet patys neturi trenerio kvalifikacijos. Apie tokius asmenis praneša ir oficialūs klubo treneriai, ir patys klientai“, – teigė D. Valaitis.

Pasak vadybininko, pirmą kartą nelegalia trenerio veikla užsiimantis klientas yra įspėjamas, bet jeigu tai pasikartoja, tada už klubo taisyklių pažeidimą panaikinamas jo abonementas.

Treneris, pasirašydamas sutartį su sporto klubu, įsipareigoja sąžiningai teikti kokybiškas paslaugas.

„Pasirašydamas sutartį, treneris įsipareigoja teikti kokybiškas paslaugas, atsižvelgti į kliento poreikius, sveikatą bei saugumą, todėl treniruoti gali tik sporto klubui priklausantis treneris, kadangi klubas užtikrina trenerio kompetenciją“, – aiškino D. Valaitis.

Prieš pradedant sportuoti kartu su treneriu, būtina įsitikinti, kad treneris – savo darbo specialistas.

Anot kineziterapeuto Roberto Tarozo, neteisingai atliekant pratimus, gresia patirti nugaros traumas, be to, tikėtina, kad apskritai nepavyks pasiekti norimų rezultatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>Papildų

o tai gal manai kad normalius papildus gali vaistinėj nusipirkt?Monopolinė farmacininku mafija viska susėme ir niekam neleidžia konkuruot nors ir kokias priemones kas noretu parduot. Kur dingo Osteobyfleksas? (Jis žinoma ne sportininkams bet tikrai palengvina sanariu ligas - pats naudojau..) Lietuvos vaistu banditai tik pajute tiekimą nudusino..

As

O kokia teise turi kineziterapeutai taip pat dirbt treneriu? Jie ir neturi tinkamo issilavinimo.

Morda arklio

A cia ne apie vilkiene,biezdaria,zvigzdziu tampytoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS