Iš nelegalias statybas derinusių tarnautojų siekiama prisiteisti 23 tūkst. eurų | Diena.lt

IŠ NELEGALIAS STATYBAS DERINUSIŲ TARNAUTOJŲ SIEKIAMA PRISITEISTI 23 TŪKST. EURŲ

  • 1

Statybų inspekcija už neteisėtus sprendimus dėl statybų Neringoje iš buvusių Klaipėdos apskrities viršininko administracijos tarnautojų siekia prisiteisti beveik 23 tūkst. eurų.

Tai yra 50 kartų mažiau, nei valstybės patirta žala.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) informavo, kad regreso tvarka iš buvusių Klaipėdos apskrities viršininko administracijos tarnautojų žalą siekia prisiteisti dėl jų „neteisėtų veiksmų derinant teritorijų planavimo dokumentus“ bei priimant sprendimą dėl jachtklubo ir žuvų restorano tinkamumo naudoti.

Dar 2015-aisiais neskundžiamu sprendimu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nugriauto žuvies restorano Juodkrantėje valdytojai bendrovei „Meirona“ iš Statybos inspekcijos bei Neringos savivaldybės priteisė atlyginti beveik 1,15 mln. eurų žalos.

VTPSI nurodo, kad atlyginti tik 23 tūkst. eurų prašoma įvertinus teismų praktiką bei įstatymų normas, jog žalos dydis dėl neteisėtų tarnautojų veiksmų negali viršyti devynių vidutinių tarnautojo atlyginimų.

„Kreipdamiesi į teismą siekiame, kad valstybei padarytą žalą kompensuotų ne mokesčių mokėtojai, o už tai tiesiogiai atsakingi tarnautojai, kurie savo neteisėtais veiksmais ir lėmė jos atsiradimą. Atskaitomybė ir atsakomybė už priimtus sprendimus yra būtini teisinės valstybės ir skaidraus bei atviro valdymo elementai“, – sako VTPSI viršininkė Eglė Kuklierienė.

Kreipdamiesi į teismą siekiame, kad valstybei padarytą žalą kompensuotų ne mokesčių mokėtojai, o už tai tiesiogiai atsakingi tarnautojai.

Inspekcija pabrėžia, kad tarnautojų neteisėtus ir žalą valstybei sukėlusius veiksmus atliko ne tik Klaipėdos apskrities viršininko administracijos, kurios funkcijas perėmė inspekcija, tarnautojai, bet ir Kultūros vertybių apsaugos departamento Klaipėdos apygardos, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai.

VTPSI tikisi, kad panašius sprendimus, kaip inspekcija, priims ir minimos institucijos, taip pat  Neringos savivaldybė.

Kitame ginče dėl statybų 2017-ųjų pabaigoje teismas iš Neringos savivaldybės ir Statybos inspekcijos taip pat priteisė 733 tūkst. eurų žalos atlyginimą asmenims, iš jau bankrutavusios bendrovės „Verslo investicijų projektų centras“, įsigijusių nekilnojamojo turto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

jie gi atkata gavo dešimteriopai didesnį negu tie 23 tūkstančiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS