Nelegalių sąvartynų tvarkymui Klaipėdoje reikia tūkstančių | Diena.lt

NELEGALIŲ SĄVARTYNŲ TVARKYMUI KLAIPĖDOJE REIKIA TŪKSTANČIŲ

Ir šiais metais nelegaliems sąvartynams tvarkyti Klaipėdoje reikės skirti beveik trečdalį milijono eurų iš savivaldybės biudžeto. Miesto tvarkytojai, kuriems kiekvienais metais tenka iškuopti pavienes užterštas teritorijas, šiemet turės sutvarkyti 45 nelegalius sąvartynus. Didžiausi darbai iki šiol vykdomi Kaštonų, Tylos ir Kairių gatvėse.

Kiekvienais metais žiemos pradžioje savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu tvirtinamas nelegalių sąvartynų sąrašas. Šiais metais užfiksuotos 45 užterštos vietos.

Miesto tvarkymo skyrius kiekvienais metais tvarko nelegalius sąvartynus, pavienes užterštas teritorijas, surenka padangų atliekas.

„Nelegalių sąvartynų krūvose – stambių gabaritų atliekos, baldai, padangos. Aplinką teršia ir įmonės, ir fiziniai asmenys. Tokiose vietose labai greitai namelius susirenčia ir ten apsigyvena asocialūs asmenys“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Šiemet nelegalių sąvartynų tvarkymui mieste skirta 77,5 tūkst. eurų.

Kaštonų gatvės garažų teritorijoje esančiam didžiausiam nelegaliam sąvartynui sutvarkyti prireiks 210 tūkst. eurų.

„Kaštonų, Tylos ir Kairių gatvių sąvartynų plotas apima daugiau nei 5 hektarus. Jie užteršti statybinėmis, mišriomis komunalinėmis atliekomis, senomis padangomis ir net pavojingomis medžiagomis“, – teigė I. Kubilienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja pastebėjo, kad nelegalių sąvartynų skaičius kiekvienais metais išlieka panašus dėl to, kad žmonės ir toliau veža savo atliekas į jau sutvarkytas vietas.

„Čia jau toks mūsų žmonių mentalitetas“, – pabrėžė I. Kubilienė.

Aplinkos užteršimas pavojingomis atliekomis, priklausomai nuo užterštos teritorijos ploto, užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Neber kantrybes

Ka veikia ministeris, tevo miskus kerta? Bardakas.

Anonimas

Kuo vagiu rezimas didins kainas tuo daugiau zmones siuksles ves i miskus, krumus, upes ir ezerelius. Tam mes turim teise .

Gal laikas sekti pažangiomis ES senbuvių patirtimi?

Organizuotų stambiagabaričių atliekų surinkimą kaip senbuvės ES šalys būtų tvarka. Bet reikės dirbti reguliariai, pastoviai. Mokesčiai pagal kvadratus neskatina rūšiuoti, taupyti ,mažinti ,supresuoti. Nes nieko tai neduoda gyventojui. visokie KRATS su daugybe darbuotojų , o aikštelėse pilna nepaslaugių pasipūtusių darbuotojų, tai kaip galvojate, kodėl nėra tvarkos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS