Nematomas dantų tiesinimas nuo šiol – visiems pasiekiamas | Diena.lt

NEMATOMAS DANTŲ TIESINIMAS NUO ŠIOL – VISIEMS PASIEKIAMAS

  • 4

Kreivi dantys ir netaisyklingas sąkandis kenkia ne tik šypsenos grožiui. Ši problema taip pat spartina dantų nusidėvėjimo procesą, didina ėduonies ir dantenų ligų riziką, neigiamai veikia pasitikėjimą savimi.

Dar neseniai norintiems tiesių dantų vienintelis pasirinkimas buvo metaliniai breketai, dėl kurių keliamų nepatogumų – burnos gleivinės ir liežuvio dirginimo, apsunkintos burnos higienos, nepatogumų kalbant – dažnas ortodontinio gydymo atsisakydavo. Tačiau sparčiai tobulėjant medicinos technologijoms, turėti nepriekaištingai tiesius dantis tampa visiškai paprasta. Nepastebimas ir komfortiškas dantų tiesinimas skaidriomis kapomis sparčiai populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. 

Apie šį inovatyvų dantų koregavimo būdą pasakoja filialus Vilniuje, Šiauliuose ir Utenoje turinčios klinikos „Dantų tiesinimo centras“ įkūrėjai, gydytojai odontologai Andrius Jonaitis ir Imantas Vatėnas. Siekdami patenkinti vis didėjantį nematomo dantų tiesinimo poreikį ir užtikrinti, kad jis būtų prieinamesnis Vakarų regiono gyventojams, šį mėnesį jie atidarė dar vieną klinikos filialą Klaipėdoje.

Pasak patyrusių specialistų, tobulėja ne tik medicinos technologijos. „Ilgėjant gyvenimo trukmei, norėdami jį nugyventi kuo kokybiškiau, tampame sąmoningesni ir atsakingiau rūpinamės savo sveikata. Vis daugiau žmonių supranta, kad tiesi šypsena be persidengiančių ar kreivų dantų reikalinga ne tik dėl estetinio vaizdo, bet ir siekiant palaikyti tinkamą burnos higieną, išlaikyti burną švarią ir išvengti dantų ėduonies, dantenų ligų ir dantų praradimo. Tiesūs dantys užtikrina gerus, tolygius dantų kontaktus, pakankamai vietos kokybiškam jų išvalymui šepetėliu bei siūlu, taip pat dantenų audinių sveikatai ir apsaugai nuo infekcijos ir uždegimo svarbų sandarumą“, – teigia A. Jonaitis.

Gydytojas odontologas Andrius Jonaitis.

Nors vis dar nemažai žmonių įsitikinę, kad dantų tiesinimas gali būti taikomas tik vaikams, o suaugusiems su šia problema belieka susitaikyti, gydytojai šį mitą paneigia. Jų teigimu, kiekvienu individualiu atveju parinkus tinkamiausią gydymo būdą, ortodontinis gydymas gali būti atliekamas tiek vaikams, tiek suaugusiems – paciento amžius neriboja jo taikymo galimybių ir efektyvumo. Visgi gydytojai pataria tėvams atidžiai stebėti savo atžalas ir turint bent menkiausių įtarimų dėl netaisyklingo sąkandžio atvykti profilaktiniam patikrinimui. Pasak A. Jonaičio, apie ortodontinio gydymo poreikį įspėja kreivi, netaisyklingai išdygę dantys, dantų susigrūdimas, piršto čiulpimas, kvėpavimas per burną, tarpas tarp žandikaulių sukandimo metu, apsunkintas kramtymas, veido asimetrija. „7–14 metų amžius – tai laikotarpis, kurio metu augant nuolatiniams dantims ir formuojantis veido kaulams, išryškėja ir sąkandžio problemos. Kuo anksčiau jas pastebėsite ir pradėsite ortodontinį gydymą, tuo lengvesnis ir trumpesnis jis bus“, – pataria gydytojas.

Iki šiol bene vienintelis efektyvus būdas turėti tiesius dantis ir taisyklingą sąkandį buvo ortodontinis gydymas breketais. Dabar, norintiems mažiau atkreipti aplinkinių dėmesį ir vertinantiems komfortą pacientams, siūloma moderni breketų alternatyva – nematomos tiesinančios kapos. Šio gydymo principas – kas kelias savaites keičiant individualiai kiekvienam pacientui pagamintas tiesinančias išimamas kapas, dantys po truputį stumiami į reikiamą padėtį. Dantų tiesinimo kapomis galima efektyviai ištiesinti dantis, panaikinti tarpelius tarp dantų, koreguoti dantų susigrūdimą, atsikišusius priekinius dantis, sąkandį.

Tiesinančios kapos gaminamos iš nesukeliančio alergijų termoplastinio poliesterio, pasižyminčio unikaliomis savybėmis – kapos išlieka stangrios ir koncentruoja jėgą į dantį visą gydymo laikotarpį. Atvykus į konsultaciją, specialistai įvertina paciento dantų būklę, aptaria ortodontinio gydymo būtinybę ir sudaro gydymo planą. Intraoraliniu skeneriu, nesukeliant jokio diskomforto, nuimami dantų atspaudai, kurie siunčiami į kapų gaminimo laboratoriją. Individualios dantų tiesinimo kapos gaminamos naudojant naujausias 3D technologijas, kiekviena jų kruopščiai supjaustoma pagal dantenų liniją, taip apsaugant dantenas ir burnos gleivinę nuo pažeidimų.

Nors užsidėjus kapas pirmą kartą ir vėliau, pakeitus jas naujomis, iš pradžių gali būti jaučiamas nedidelis skausmas ir diskomfortas, po kelių dienų dantys prie jų prisitaiko ir nemalonūs pojūčiai pranyksta. Dantų tiesinimo kapos dažniausiai keičiamos kas dvi savaites.

„Plonas ir beveik nepastebimas dantis tiesinančias kapas yra kur kas patogiau nešioti, žmogus nejaučia tokio intensyvaus skausmo, diskomforto dėl neestetiško vaizdo. Aplinkiniai perregimų kapų dažniausiai net nepastebi. Tiesinant dantis šiuo būdu, galima drąsiai šypsotis ir užsiimti įprasta kasdienine veikla, dalyvauti svarbiuose susitikimuose bei renginiuose, nepatiriant jokių nepatogumų. Kapų nereikia klijuoti prie dantų, jas bet kada galima išsiimti, todėl be apribojimų galima mėgautis mėgstamu maistu ir efektyviau užtikrinti burnos higieną“, – apie tiesinimo kapų privalumus pasakoja I. Vatėnas.

Tačiau patyrę specialistai pabrėžia, kad nors dantų tiesinimas nematomomis kapomis – vienas efektyviausių dantų tiesinimo būdų, kurį pasitelkus galima sėkmingai išspręsti net sudėtingiausias netaisyklingo sąkandžio ir kreivų dantų problemas, jį pasirinkus, maksimaliam rezultatui pasiekti reikia ypatingos paciento kantrybės ir kruopštumo. „Gydymo rezultatas tiesiogiai priklauso nuo kapų nešiojimo trukmės – jos turi būti nešiojamos ne trumpiau nei 20–22 valandas per parą. Nešiojant kapas trumpiau nei 20 valandų, gydymo rezultatas tampa sunkiai nuspėjamu, gali nebetikti jau pagamintos sekančios kapos ir tekti koreguoti gydymo planą. Tam kad išvengti kapų deformacijos, skaidrumo praradimo, spalvos pokyčių, o taip pat užkirsti kelią bakterijų kaupimuisi, kapas reikia ir tinkamai prižiūrėti. Siekiant efektyvaus rezultato, taip pat svarbu nepamiršti kas 4-6 savaites apsilankyti pas odontologą. Vizitų metu įvertinama dantų būklė, pokyčiai, įsitikinama, ar viskas vyksta taip, kaip numatyta. Taigi, dantų tiesinimas šiuo metodu – tai bendras gydytojo ir paciento darbas, kurio rezultatui  paciento kruopštumas ir atsakingas požiūris turi didžiulę reikšmę“, – akcentuoja A. Jonaitis.

Ortodontinis gydymas neatsiejamas ir nuo jį atliekančių specialistų kvalifikacijos, kompetencijų ir patirties. „Dantų tiesinimo centro“ pacientai gali būti ramūs – čia dirba tik geriausi, ortodontinio gydymo patirtį turintys ir pacientų pripažinimo sulaukę specialistai. Nematomos dantų tiesinimo kapos, breketai, vaikų ortodontinis gydymas – viską rasite vienoje vietoje! Pacientų patogumui taip pat siūlomos nuotolinės konsultacijos. Suvienijus komandos žinias ir ilgametę praktiką, pasiekiami aukščiausios kokybės rezultatai.

„Pacientų pasitikėjimas mumis – didžiausias mūsų įvertinimas. Jaučiame prieš juos atsakomybę, todėl visuomet laikomės įsipareigojimų: pacientams užtikrinamas maksimalus aiškumas, ortodontinis gydymas nepabrangsta ir netrunka ilgiau nei planuota, o svarbiausia – visada pasiekiamas nepriekaištingas rezultatas“, – tvirtina I. Vatėnas.

„Vilniuje, Šiauliuose ir Utenoje veikiantys „Dantų tiesinimo centrai“ dirba visu pajėgumu, todėl džiaugiamės, kad įkūrę filialą Klaipėdoje galėsime teikti paslaugas dar didesniam skaičiui Lietuvos gyventojų arčiau jų namų“, – sako centro steigėjai.

Jeigu svajojate apie tiesius dantis ir žavią šypseną, bet vis nedrįstate pradėti ortodontinio gydymo, kviečiame atvykti į „Dantų tiesinimo centro“ filialo Klaipėdoje atidarymo proga vykstančias nemokamas konsultacijas! Nepraleiskite progos – registruokitės nemokamai konsultacijai ir pradėkite dantų tiesinimo kelionę!

 

GALERIJA

  • Gydytojas odontologas Andrius Jonaitis
  • Nematomas dantų tiesinimas nuo šiol – visiems pasiekiamas
Įmonės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vardas

Kainuoja nuo kokiu 1500 - 3500 eur :) Ir trunka apie 3 metus :)

:)))))

Aš turiu " vampyriuko " dantukus ir nesiruošiu jų tiesinti .

Nereklamuokit šlamšto

Žmogus turi gyventi su natūraliais dantimis. Bet kokio metodo tiesinimas baigiasi dantų praradimu. Be to. Kas sakė, kad gražu tie lyg arklio ištiesinti dantys? Man negražu. Man gražu vampyriuko dantukai. Už tokius moka milijonus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS