Nemokamas viešasis transportas per renginius uostamiestyje – tik svajonė? | Diena.lt

NEMOKAMAS VIEŠASIS TRANSPORTAS PER RENGINIUS UOSTAMIESTYJE – TIK SVAJONĖ?

Vasarą gyventojai ir miesto svečiai dažniau naudojasi viešuoju transportu. Daugybė klaipėdiečių norėtų, kad bent jau švenčių dienomis autobusų kursuotų daugiau ir jie būtų nemokami. Anksčiau išties taip yra buvę Jūros šventės metu, tačiau dabar tokios dovanos nesulaukiama jau keletą metų.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis paaiškino, kad daugiau autobusų šventės dieną užsako patys švenčių organizatoriai.

„Mes atliekame tik techninius darbus. Jeigu organizatoriai mano, kad žmonių bus daugiau ir reikėtų papildomų maršrutų arba autobusai turėtų kursuoti ilgiau, reikėtų kreiptis į mus, kadangi mes patys negalime žinoti, kada žmonių važiuos mažiau, kada – daugiau. Suprantama, yra pagrindinės miesto šventės, tad, pavyzdžiui, Jūros šventei apskritai sudarome atskirus maršrutus ir tvarkaraščius“, – aiškino G. Neniškis.

Kitą savaitę mieste vyks Joninių šventė. Kaip teigė direktorius, jos organizatoriai jau pateikė prašymą „paleisti“ daugiau kursuojančių autobusų ir kad šie važinėtų ilgiau, ypač šiaurinėje miesto dalyje.

Ar miesto renginių metu turėtų kursuoti nemokamas viešasis transportas, G. Neniškio teigimu, sprendžia savivaldybės darbuotojai.

„Nemokamo viešojo transporto klausimą sprendžiame ne mes, o savivaldybė tarybos posėdžių metu. Taip, pavyzdžiui, buvo nuspręsta suteikti galimybę nemokamai vykti autobusais NATO kariams“, – sakė direktorius.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patikino, kad pastarąjį kartą viešuoju transportu keleiviai nemokamai buvo vežami 2019 m. per Jūros šventę, tačiau tada miestas patyrė daug nuostolių.

Išlaidos kompensuojant šią paslaugą sudarė 73 tūkst. eurų.

„Pastebėjome, kad tuomet lengvųjų automobilių skaičius mieste nesumažėjo, besinaudojančių autobusais keleivių irgi žymiai daugiau nebuvo, o išlaidos kompensuojant šią paslaugą sudarė 73 tūkst. eurų“, – tvirtino A. Žukas.

Jis teigė, kad šiuo metu savivaldybėje sprendimas dėl keleivių nemokamo vežimo per šių metų Jūros šventę dar nėra priimtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nemasto

tiesiog kausynas,mastantis kaip pasipelnyt. organizuojant svente nereik tu autobusu laikyt iki paryciu, saut nuo 21:00 iki 2:00h autikus ir vsio, prisikaupia jiems to kuro...

Anonimas

kokia ten šventė , eilinė mižalynė

Klaipėda

Per renginius. Svetimiems . Kai daug atvyksta pauliavoti tegul ir susimoka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS