Nepritekliuje gyvenantiems klaipėdiečiams – Europos fondo parama | Diena.lt

NEPRITEKLIUJE GYVENANTIEMS KLAIPĖDIEČIAMS – EUROPOS FONDO PARAMA

  • 0

Nuo gruodžio 1 d. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje priimami prašymai tų asmenų, kurie pageidauja gauti paramą maistu ir higienos priemonėms iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo 2022 metais. Šią paramą klaipėdiečiams paskirstys Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.

Teisę gauti paramą iš šio fondo turi šie asmenys (šeimos):

– gaunantys socialines pašalpas ir socialinę paramą mokiniams (kai pajamos dėl socialinės paramos mokiniams buvo vertinamos), globojami šeimose vaikai ir asmenys nuo 18 metų, kuriems paskirta globos (rūpybos) išmoka;

– kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (šiuo metu – 192 eurai);

– kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui yra didesnės nei 1,5 VRP dydžio, bet neviršija 2,5 VRP dydžių (šiuo metu – 320 eurų):

jeigu bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų yra neįgalus, sulaukęs senatvės pensijos amžiaus asmuo arba gaunantis bet kokios rūšies pensiją, pensijų išmoką ir (ar) šalpos išmoką;

augina vaiką (vaikus);

patiria socialinę riziką ir kreipimosi metu yra socialinės priežiūros paslaugų gavėjas (gyvena savarankiško gyvenimo namuose, nakvynės namuose ar krizių centruose, gauna socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo, intensyvios krizių įveikimo pagalbos, psichosocialinės pagalbos paslaugas);

yra prieglobsčio prašytojas arba gavęs prieglobstį Lietuvos Respublikoje ir kt.

Naujų prašymų paramai gauti 2022 metais pateikti nereikia asmenims, kurie nuo 2020 12 01 iki 2021 12 01 jau yra pateikę prašymus šiai paramai gauti.

Asmenims, nuo 2019 12 01 iki 2020 12 01 pateikusiems prašymus šiai paramai gauti, ir paramą gavusiems 2021 m., prašymo galiojimas 2022 metams bus pratęstas tais atvejais, kai asmens (šeimos) situacija ir (ar) pajamos nepasikeitė.

Naują prašymą 2022 m. paramai gauti reikės pateikti šiems asmenims:

– kuriems 2021 metais parama buvo skirta, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių ji buvo nutraukta;

– kuriems 2021 metais prašymo galiojimas buvo pratęstas pagal 2019 12 01 iki 2020 12 01 pateiktą prašymą, nustačius, kad asmens (šeimos) situacija ir (ar) pajamos pasikeitė.

Klaipėdos miesto gyventojų prašymus dėl paramos iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo 2022 metais priima Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyris. Ekstremalios situacijos ir (ar) karantino laikotarpiu prašymai paramai gauti gali būti pateikiami telefonu, elektroniniu paštu ar paštu:

tel. 8 46  41 08 40, el. paštas parama.centras@klaipeda.lt (Vytauto g. 13) – pareiškėjams, gyvenantiems centrinėje ir šiaurinėje miesto dalyje (nuo Kalotės iki Baltijos pr.);

tel. 8 46 32 46 96, 8 46 39 10 68, el. paštas parama.filialas@klaipeda.lt (Laukininkų g. 19A) –  pareiškėjams, gyvenantiems pietinėje miesto dalyje (nuo Baltijos pr. iki Rimkų imtinai).

Pažymėtina, kad asmuo, gaunantis paramą, pasikeitus jo ar bendrai gyvenančių asmenų pajamoms, šeimos sudėčiai, išvykus gyventi į kitą savivaldybę, valstybę ir kt., per dešimt darbo dienų apie tai privalo informuoti savivaldybę. Dėl paramos tokiais atvejais reikia kreiptis iš naujo.

Asmenims, kurie du kartus iš eilės neatsiima paramos, paramos teikimas nutraukiamas. Dėl paramos skyrimo jie taip pat turi kreiptis iš naujo.

Parama Klaipėdoje 2022 metais bus dalijama adresu Taikos pr. 66A („Grandus“ prekybos centras, pietinėje pastato pusėje). Detalesnė informacija asmeniui siunčiama SMS žinute į  telefono numerį, kuris pateiktas pildant prašymą.

Informacija dėl paramos atsiėmimo teikiama Labdaros ir paramos fondo  „Maisto bankas“ telefonu (8 46) 34 13 38, darbo dienomis 10.00 – 13.00 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS