Neringoje buriuojantiems vaikams – nauji laivai | Diena.lt

NERINGOJE BURIUOJANTIEMS VAIKAMS – NAUJI LAIVAI

Kol Klaipėdoje dešimtmečius nesprendžiama problema, kur buriuoti vaikams, Neringoje perkami nauji laivai ir buriavimo įranga.

Įvairios sporto šakos

Neringos sporto mokykla paskelbė konkursą įsigyti keturis „Optimist“ klasės laivų korpusus su stiebais, švertais, vežimėliais ir kita reikalinga įranga. Nauji laiveliai būtų paruošti 2021 m. buriavimo sezonui. Įsigijus juos tikimasi į buriavimo sekcijas, kurios mokykloje itin populiarios, priimti dar daugiau vaikų.

„Optimist“ klasės laivus mokykla perka ir vaikams mokyti, ir jiems dalyvauti tarptautinėse buriavimo varžybose pagal „Optimist“ jachtų klasės taisykles. Mokykloje įvairiu sezono metu buriavimo mokosi nuo 40 iki 60 vaikų, ne tik neringiškių, bet ir atvykstančių iš Klaipėdos.

Įtampa: jaunieji Neringos buriuotojai dažnai dalyvauja įvairiose varžybose, net ir šiemet, nors ir kaustė pandemija. / Redakcijos archyvo nuotr.

Neringos sporto mokykla žinoma ne tik dėl buriavimo, bet ir dėl orientavimosi sporto. Šiemet Neringoje vyko Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionatas. Neringiškis Matas Mikalajūnas savo amžiaus grupėje netgi tapo Lietuvos vicečempionu.

Populiarios Neringoje ir sporto mokyklos rengiamos Jono Macijausko atminimo taurės teniso varžybos. Neringoje rengiami krepšinio, stalo teniso, mini golfo ir kiti vietiniai turnyrai.

Neringos buriuotojų sėkmė

Nors ir esame suvaržyti COVID 19 pandemijos, buriavimo varžybos, kad ir su sujauktais grafikais, vyko, jose pasirodė ir jaunieji Neringos buriuotojai. Neringiškiai prizininkais ir net nugalėtojais tapo įvairiose Klaipėdoje, Plateliuose, Kaune ir kitose Lietuvos vietose šiemet vykusiose regatose. Rugsėjį Nidoje vyko Lietuvos „Optimist“ asociacijos svarbiausios metų varžybos. Buvo renkami jaunieji „Optimist“ klasės buriuotojai, vyksiantys į Europos čempionatą. Pats čempionatas dėl Covid-19 buvo sujauktas. Estijoje turėjusios vykti varžybos buvo atšauktos. Vėliau geriausius buriuotojus priėmė Slovėnija.

Užsiėmimas: jaunieji buriuotojai prie Neringos sporto mokyklos. / Redakcijos archyvo nuotr.

Spalio 2–4 d. Kuršių mariose vyko varžybos „Rudens vėjas 2020“, dalyvavo virš 140 buriuotojų. Neringos buriuotojams varžybos buvo tikras iššūkis ir galimybė parodyti savo meistriškumą. Net trys buriuotojai tapo varžybų prizininkais, užėmę dvi antras ir trečią vietą.

Rengiant įvairias varžybas Neringos sporto mokyklos bendradarbiauja su Klaipėdos sporto buriavimo klubu „Žiemys“. Šios dvi vaikų buriavimo organizacijos yra stipriausios Vakarų Lietuvos regione.

Neringos buriuotojai dažnai dalyvauja ir tarptautinėse varžybose. Šiemet pavasarį 4 buriuotojai vyko ir sėkmingai pasirodė tarptautinėje regatoje Lenkijos Gdynėje. Ypač sėkmingai pasirodė Vykintas Mizgiris – finišavo auksiniame laivyne. Taip pat teigiamą rezultatą pasiekė buriuotoja Meda Rimaitė.

Įsigyta daugiau laivų

Gerus Neringos sporto mokyklos rezultatus iš dalies lemia ir naujausia, gerai sukomplektuota buriavimo įranga. Nemažą jos dalį mokykla įsigijo dalyvaudama ir vykdydama įvairius projektus.

Naujovė: neringiškiai pirmieji Lietuvoje įsigijo ir išbandė jachtų simuliatorių. / Redakcijos archyvo nuotr.

Pasiteisino prieš kelerius metus įsigytas jachtų simuliatorius. Jis padeda įgyti buriavimo įgūdžių į pirmąsias buriavimo pamokas atėjusiems vaikams. Šis Italijos specialistų pagamintas įrenginys yra viena pažangiausių buriuotojų pradinio mokymo priemonių. Jis reaguoja į vėjo stiprumą, pasisukimą, buriuotojo vairo valdymo techniką.

Nauji „Optimist“ laivai – ne vieninteliai, kuriuos ši mokykla įsigijo per pastaruosius metus.

Prieš kurį laiką Neringos sporto mokykla įsigijo „RS Feva XL Race“ sportines jachtas. Jos aukštesnės klasės nei „Optimist“. Šios dvivietės jachtos skirtos buriuoti vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų.

Pirkinys: neringiškiai jau įsigijo ir „RS Feva XL Race“ sportines jachtas. / Nsportmok.lt nuotr.

„Džiaugiamės, kad Nidoje mūsų profesionalūs treneriai mokys buriuoti „RS Feva“ jachtomis. Plėsdami įvairias galimybes mokiniams buriuoti pritraukiame vis daugiau mokinių, kurie garsina Neringos vardą Lietuvos ir Europos čempionatuose“, – prieš kurį laiką teigė šios mokyklos direktorius Norbertas Airošius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS