Neringoje išsinuomotus savivaldybės butus asmenys pernuomoja turistams | Diena.lt

NERINGOJE IŠSINUOMOTUS SAVIVALDYBĖS BUTUS ASMENYS PERNUOMOJA TURISTAMS

  • 15

Neringoje pigiai savivaldybės butus išsinuomoję asmenys užsiima verslu juos pernuomodami turistams, skelbia LRT.

Didžioji dalis savivaldybės butų nuomojami merijos ar pavaldžių įstaigų tarnautojams, buvusiems tarybos nariams, mero Dariaus Jasaičio bendražygiams – bent penki nuomojami asmenims, susijusiems su Neringą valdančia socialdemokratų partija.

Pasak visuomeninio transliuotojo, iš viso savivaldybės fonde yra 74 butai, tik 18 iš jų turi socialinio būsto statusą, nors eilėje būsto laukia 56 asmenys.

Savivaldybei už butų nuomą tenka mokėti 25-165 eurus mėnesiui. Pavyzdžiui tarybos narys socialdemokratas Ričardas Kičiatovas būstą pernuomoja už 70-120 eurų, į tarybą neišrinktas socialdemokratas Saulius Gustainis, išsinuomojęs būstą už 25 eurus, jį siūlo turistams už 50–110 eurų parai. Kuršių Neringos nacionalinio parko direkcijoje dirbusi socialdemokratė Aušra Verbovienė už savivaldybės būstą iš turistų prašo iki 130 eurų parai.

Savivaldybė nurodo suteikusi leidimą butus pernuomoti, tačiau šią veiklą kritikuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai, jau kreipęsi į savivaldybę ir Vyriausybės atstovą Klaipėdos apskrityje, socialdemokratų lyderiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Valdininkas iš Neringos

Žiū Meras neveltui tą duobę prie savivaldybės išsikasė....

Arnas

O, kaip ten reikalai klostosi dėl Neringos savivaldybės 2500 neteisėtų leidimų, išduotų nemokamai naudotis Smiltynės perkėlos paslaugomis ir be eilės ir kuriuos panaikino LAKD? Ar kas paskaičiavo valstybės patirtus nuostolius? Ar teisėsauga užsiima šiuo klausimu? Tyrimas manau atskleistų daug įdomių skandalingų faktų...

Opa nieko naujo

Neringiškiams- BE EILES GALIMA TIK---NA.X.UI:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS