Nespėja šienauti piktžolių | Diena.lt

NESPĖJA ŠIENAUTI PIKTŽOLIŲ

Vyraujant drėgniems ir šiltiems orams, tenka dažniau šienauti kapines, miesto viešąsias erdves, kiemus. Puoselėjamas vejas darko greitai suvešinčios piktžolės.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėjos Zinos Stankienės, Lėbartų kapines reikia šienauti jau antrą kartą. Nuo pirmojo nepraėjo dar nė mėnuo.

„Pavasaris buvo vėsus, tai ir žolė pradėjo dygti vėliau, tačiau užaugo labai greitai. Pirmą kartą kapines šienavome gegužės pabaigoje, prieš Tėvo dieną. Praėjo trys savaitės ir vėl reikia. Lietus, šiluma ir žolė dygsta kaip ant mielių. Jau ir patiems gėda buvo žiūrėti, ir žmonės piktinosi“, – kalbėjo vedėja.

Yra numatyta, kad kapinės per sezoną turi būti šienaujamos keturis kartus. Tačiau, anot Z.Stankienės, panašu, kad šiemet tokio dažnumo neužteks.

„Būdavo, kad žolę pjaudavome gegužės viduryje, o vėliau liepos pradžioje. Šiemet tą reikėjo daryti greičiau. Tai natūralus procesas. Reikės galvoti, ką daryti toliau. Tikrai nepaliksime kapinių, apaugusių žole“, – pabrėžė vedėja.

Tam pritarė ir miesto viešosiomis erdvėmis besirūpinančios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Anot G.Valašino, šienaujamos ir miesto aikštės, gatvių skiriamosios juostos, kiemai, skverai, parkai. Pastarosiomis dienomis darbai vyko Poilsio parke.

Miestiečiams užkliuvo aparatas, kuriuo čia šienaujama. Jis valdomas distanciniu būdu.

G.Valašinas teigė, kad šis įrenginys skirtas šlaitų šienavimui, tačiau panaudojamas ir parke. Aparatas labai manevringas ir puikiai laviruoja tarp medžių.

„Išnaudojame įrenginį siauresnėse vietose, kur daugiau medžių, nors jo paskirtis ir ne tokia“, – pažymėjo vadovas.

GALERIJA

  • Nespėja šienauti piktžolių
  • Nespėja šienauti piktžolių
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geda

keista, p.Stankiene raso, kad kapines sienauja antra karta? Teko buti kapinese.35 kvartale, prie pat kolumbariumo (naujojo) zole iki galvos! sioje vietoje daug apleistu kapu, bet didziulius paliekamus tarpus privalo nusienauti! Tokios betvarkes, kokia yra siame kvartale ir pragare tur but nera. Priziuretojai kapiniu (taip raso ant pastato duru) ka veikia? kiek galima ibedus akis i ta kompiuteri vepsoti, galetu ir patys pasienauti.....alga tai is mokesciu moketoju pinigu gauna...

keistuolis

Jau uzknisot juodai nu kiek gi galima ta zole pjaut kuriu velniu ja taip grandyt net nesimato islindusios ne vistiek susirenka gauja po langais ir zirzina nuo pat ryto kodel niekas nekontroliuoja!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS