Nidoje bus dislokuojamas naujas Karinių jūrų pajėgų padalinys | Diena.lt

NIDOJE BUS DISLOKUOJAMAS NAUJAS KARINIŲ JŪRŲ PAJĖGŲ PADALINYS

  • 7

Neringos savivaldybės Nidos jūros stebėjimo poste bus dislokuojamas naujas Karinių jūrų pajėgų padalinys (KJP), pranešė Lietuvos kariuomenė.

Pasak jos, nuo penktadienio pradės veikti Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos Apsaugos kuopos 3-asis pėstininkų (fuzilierių) būrys.

Karinių jūrų pajėgų Uosto ir priekrantės gynybos tarnyba buvo įkurta pernai rugpjūčio mėnesį, į vieną dalinį sujungus Povandeninių veiksmų komandą ir Apsaugos kuopą.

Šio dalinio uždaviniai – taikos, krizės ir ginkluoto konflikto metu vykdyti uosto ir priekrantės apsaugos bei gynybos užduotis Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste, Kuršių mariose ir Lietuvos teritorinės jūros priekrantės zonoje, siekiant užtikrinti tinkamą uosto funkcionalumą, nacionalinėms reikmėms ir sąjungininkų atvykimui bei bendrų operacijų su NATO vykdymui.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūros stebėjimo postas Nidoje dislokuotas nuo 1993-ųjų, kai postas buvo perimtas iš Rusijos karinio laivyno.

Daugiau kaip 30 metų Karinių jūrų pajėgų kariai iš Nidos posto radiolokacinėmis priemonėmis vykdo Lietuvos teritorinės jūros, išskirtinės ekonominės zonos bei Kuršių mariose demarkuotos valstybinės sienos su Rusija stebėjimą.

Žodis fuzilierius reiškia karį pėstininką, ginkluotą fuzėja (už muškietą lengvesniu ginklu su titnagine spyna) bei bajonetu – į ginklo vamzdį įstatomu durtuvu.

Šiuo metu kai kuriose užsienio šalyse fuzilierių daliniai yra sausumos (Didžiojoje Britanijoje, Nyderlandų Karalystėje, Kanadoje) arba karinių jūrų pajėgų (Prancūzijoje) sudėtyje, o Portugalijoje fuzilieriais yra vadinami jūrų pėstininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ne tavo suknistas

reikalas,kacapine gnyda,kur reikės ,ten ir bus Lietuvos kareiviai savo Tėvynėje.

4

Gaila Neringos, ten kur kareiviai, gyvybės ekzistavimas laikinas. Kokie idiotai tie politikai su savo karais ir norais valdyti pasaulyje.

prie šitos vagių ir žulikų valdžios jie ten taip ir sėdės

kaip 16 amžiui, su titnaginiais šautuvais ir alebardomus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS