Nori nurašyti beviltiškas skolas už valstybinės žemės nuomą | Diena.lt

NORI NURAŠYTI BEVILTIŠKAS SKOLAS UŽ VALSTYBINĖS ŽEMĖS NUOMĄ

Klaipėdos savivaldybės tarybos bus prašoma leisti nurašyti beviltiškas skolas už valstybinės žemės nuomą. Likviduotų ir iš Juridinių asmenų registro išregistruotų įmonių skolos už valstybinės žemės nuomą miestui, kurios susidarė per pastaruosius 18 metų, siekia daugiau nei trečdalį milijono eurų.

Klaipėdos miestui už valstybinės žemės nuomą liko skolingos devynios įmonės, kurios dar pernai išregistruotos iš Juridinių asmenų registro.

Valstybinės žemės nuomos mokesčio su delspinigiais nepriemokos suma siekia 375 tūkst. eurų.

Seniausią ir didžiausią skolą už žemės nuomą Klaipėdoje paliko Marijampolėje įregistruota įmonė „Belinda“, kuri užsiiminėjo nekilnojamuoju turtu.

Šios bendrovės skola, kuri kartu su delspinigiais siekia 365 tūkst. eurų, susikaupė per 2006–2007 m.

Per 17 metų priaugo ir 17,3 tūkst. eurų delspinigių.

Šių pinigų Klaipėda niekada neatgaus, nes bendrovė iš Juridinių asmenų registro išregistruota pernai vasario 8 d.

6,3 tūkst. eurų miestui už žemės nuomą liko skolinga taip pat pernai išregistruota bendrovė „Kalmaras“, 1,8 tūkst. eurų skolą paliko įmonė „Alteranas“.

Likusių irgi jau likviduotų bendrovių skolos, kurias ketinama nurašyti, siekia nuo 26 iki 850 eurų.

Savivaldybės tarybos bus prašoma pripažinti skolas beviltiškomis, nes įsiskolinusios bendrovės yra likviduotos ir išregistruotos iš Juridinių asmenų registro.

Pagal Civilinį kodeksą, mokestinė prievolė pasibaigia, kai juridinis asmuo likviduojamas, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus, kai prievolę turi įvykdyti kiti asmenys.

Šias skolas norima pripažinti beviltiškomis, kadangi nepriemokos visa apimtimi nebuvo išieškotos, nes nepakako skolininkų turto joms padengti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ahaaa

Tai čia kaip suprantu, lenkiama ir į Giruliuose ar kitur prie jūros esančių kotedžų ,,rezervatus"? Ten gi privačios žemės nei metro nėr o viskas kas stovi pastatyta Pajūryje stovi tai ant išnuomotos valstybinės žemės :D) Išnuomota 99 metams. Buvusių prichvatizatorių - libersavivaldybės ,,specialistų" ir murauskų architiektorių dėka. Visą laiką sukau galvą kaip taip? Statyt savo nehylus namukus ant išnuomotos žemės! Taigi čia ne savo nėr jokios garantijos ateičiai ir nežinai kas bus po tų 99 metų..O pasirodo va kaip-niekas nemokėjo ir nemokės jokių nuomų o paskui ,,beviltiškos skolos'' bus gražiai nurašytos! :D) Puiki banditų schema! (pažymėčiau veiksmą ,,pakeltu nykščiu" tik kad portalo komentaruos tep paspaust nėra ką:D)

Efa

Nesuprantu ,kodel leista susidaryti tokioms skoloms ,lauk visus darbuotojus kurie per 18 metu to nepadare bet atlyginima gavo ....likvidaves viena imone toks savininkas atidaro kita ir vel skolon ....visiska netvarka. Auditas auditas savivaldybes skyriams ...nemoki dirbti lauk ..

Neptūnas

Skolas dalį reikia išieškoti iš tų kas išnuomoja ir valstybines žemes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS