Norinčiųjų studijuoti KU skaičius – panašus | Diena.lt

NORINČIŲJŲ STUDIJUOTI KU SKAIČIUS – PANAŠUS

  • 6

Prieš porą dienų baigėsi prašymų į bakalauro studijas aukštosiose mokyklose teikimas. Klaipėdos universitete (KU) šįmet pirmuoju etapu iš viso pateikti 1 398 prašymai studijuoti bakalauro studijose. Palyginti su praėjusiais metais, prašymų skaičius išlieka panašus.

Ypač populiarios pagal pateiktų studijuoti prašymų skaičių šios Sveikatos mokslų krypties studijų programos: kineziterapija, radiologija, slauga.

Susidomėjimo tarp būsimų studentų nepraranda ir psichologijos bei informatikos studijų programos.

Informatikos bakalauro laipsnio studijų programa kartu su Mechanikos inžinerijos studijų programa šįmet buvo pripažintos rinkos poreikius labiausiai atitinkančiomis inžinerinėmis studijų programomis Lietuvoje.

Joms buvo suteikti "Investors‘ Spotlight" kokybės ženklai. Toks pripažinimas buvo suteiktas aštuonioms studijų programoms visoje šalyje.

Vis dėlto pripažįstama, kad didžiausia problema, su kuria susiduriama, yra nepakankamas jaunuolių pasiruošimas inžinerinėms studijoms, tai atspindi ir stojimų rezultatai į šias programas visoje Lietuvoje.

Reaguodamas į tai, KU jau nuo šių metų aktyviai pradėjo inžinerinių klasių steigimą Klaipėdos gimnazijose, kur besimokantiems moksleiviams pamokas ves ne tik mokytojai, bet ir KU dėstytojai.

Šiuo tikslu įrengiamos ir specialios laboratorijos moksleiviams. Siekiama, kad moksleiviai įgautų inžinerinius pagrindus ir būtų tinkamai pasiruošę studijoms universitete.

Be lietuvaičių, šiemet prašymus studijuoti KU pateikė ir virš 500 jaunuolių iš užsienio šalių.

Šiuo metu vykdoma jų kvalifikacijos vertinimo ir pripažinimo procedūra.

KU pastangos plėstis į Rytų partnerystės šalis davė rezultatą ir nemažai paraiškų studijuoti sulaukta iš Ukrainos, Kazachstano ir Gruzijos.

Tradiciškai gausus paraiškų skaičius iš tolimųjų kraštų – Indijos, Bangladešo, Nigerijos, Ganos. Taip pat yra norinčiųjų studijuoti iš kaimyninės Latvijos.

Optimistiškai nuteikia ir norinčiųjų studijuoti magistrantūrą KU skaičius.

Šiuo metu, praėjus antrajam prašymų studijuoti pasirašymo etapui, magistro studijas KU jau spėjo pasirinkti daugiau studentų negu pernai, praėjus visiems trims etapams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Siaubas

Pjarinkit, girkit ir bandykit įtikinti save, kad tai tiesa. Įdomu kiek kainavo straipsnis?

man patinka:))

"...nemažai paraiškų studijuoti sulaukta iš Ukrainos, Kazachstano ir Gruzijos..."Tai is Gruzijos? ar is Sarkatvelija??":))

..Kur reiks rast darbo baigus profle?

kur..kur? Anglijoj-tualetus plaut...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS