Nuo antradienio siuntos vėl keliaus autobusais | Diena.lt

NUO ANTRADIENIO SIUNTOS VĖL KELIAUS AUTOBUSAIS

  • 4

Klaipėdos autobusų stotis iškart po Velykų atnaujinta siuntų tarnybos darbą ir nuo balandžio 14 dienos autobusai vėl gabens siuntas į Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus, Prienų, Kuršėnų, Jonavos autobusų stotis.

Kaip teigia vežėjai, šalyje įvestas karantinas labai smarkiai sumažino keliautojų srautus, tačiau išaugino nuotolinę ir internetinę prekybą, o pirkiniai pristatomi per siuntų tarnybas. Šiomis dienomis neretas vaizdas, kai Klaipėdoje prie siuntų terminalų driekiasi laukiančių žmonių eilės.

„Reikia išnaudoti palankią situaciją. Iki koronaviruso pandemijos Lietuvoje siuntų verslas autobusais buvo išvystytas labai gerai, tad kritus pajamoms iš keleivių pervežimo bandysime atsigriebti iš siuntų gabenimo. Manome, kad bus visapusiška nauda: ir darbuotojams, ir klientams, ir bendrovei. Juo labiau, kad mes vieninteliai iš didžiųjų miestų nesustabdėme tarpmiestinių pervežimų ir siuntų gabenimas mums papildomai nekainuos“, – sakė Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Kitų miestų vežėjai deklaruoja, jog yra pasiruošę vežti siuntas, jei autobuse nebus ir nė vieno keleivio.

Iki karantino paskelbimo Lietuvos miestų autobusų stotyse veikė net 43 siuntų terminalai. Nuo balandžio 14 dienos atsidarys ne visi, o tik 10, didžiuosiuose šalies miestuose.

Pasak V. Ramanausko, į Klaipėdos stoties siuntų tarnybą ateisiantys klientai turėtų atkreipti dėmesį, kad atnaujinami ne visi tarpmiestinių autobusų maršrutai, todėl Klaipėdos autobusų siuntų tarnybos darbo laikas bus trumpesnis nei anksčiau ir priderintas prie autobusų išvykimo.

„Siuntų tarnyba dirbs kasdien nuo 7.30 iki 17.00 valandos. Taip pat tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims suteikiama galimybė pasinaudoti mūsų kurjerių tarnybos paslauga „nuo durų iki durų“ – galime siuntą pristatyti gavėjui Klaipėdos mieste, tačiau siuntos paimamos tik iš sutartis sudariusių klientų“, – sakė V. Ramanauskas.

Saugantis koronaviruso plitimo grėsmės klientai bus aptarnaujami laikantis karantino reikalavimų: įleidžiami po vieną, reikalaujama dėvėti veido kaukes, pageidautina naudoti ir pirštines.

Klaipėdos autobusų stotyje keleivių laukimo salė atidaryta nuo 7 iki 19 valandos, bet bilietų kasos nedirba. Bilietus kelionėms galima įsigyti internetu arba autobuse iš vairuotojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to Iš mėnulio

o jiems papildomai niekad nieks ir nekainavo.Autobusai ar gabena siuntas ar ne vistiek važiuoja.

Eikit tik..

Gal tik koks mirštantis gali naudotis šituo jų siuntų skyrium sau vaistu iš Vilniaus parsivežt - kainos atominės. Aš į Airiją draugei pigiau už banderole sumoku ka nuvežtu nei šitoje paslaugoje reikia iki Vilniaus mokėti. Anksčiau vairuotojui duodi 5 Litus ir nuveža studentui visą krepšį su produktais. Saugiai ir patikimai. O dabar hienos pajute kad reikia sau pasimt/vis jiems maža/ ir biznį padaryt neturi nei sąžinės nei padorumo. Geriau laikys tuščias patalpas, mokės darbuotojams už dyką buvimą nei įveiks savo plėšimo jausmą...Ir stovi tos stoties daržinės tuščios - va kiek nuotraukoje matot tiek jų dienos krūvis:D).Ir dabar va jiems pirmoj eilėj karantiną nuims - mėgins įsukti klijentu vartojimo rata ..:D)

Iš mėnulio iškrites

Gerai, skamba direktoriaus sakinys: siuntų gabenimas mums papildomai nekainuos. Tai klausimas iš ko mokat algas siuntų skyriaus darbuotojams ? Ir aišku papildomas darbas vairuotojams. Bet ir šiaip tada kylą klausimas, kodėl turiu mokėti už siuntą 3-5€ jei pasirodo ji jums nieko nekainuoja :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS