Po COVID-19 užsikrėtusio vienuolio mirties – prisiminimai: jis buvo pilnas entuziazmo | Diena.lt

PO COVID-19 UŽSIKRĖTUSIO VIENUOLIO MIRTIES – PRISIMINIMAI: JIS BUVO PILNAS ENTUZIAZMO

  • 2

„COVID-19 tikrai egzistuoja ir tas virusas yra žiaurus“, – taip apie koronavirusą dar būdamas gyvas kalbėjo Santaros klinikose gydytas pranciškonų vienuolis iš Kretingos. Antradienį broliui Arūnui nepavyko laimėti 18 dienų kovos prieš ligą – vyras paliko gyvųjų gretas.

„Tas virusas mėgsta, tikrai, ir sveikus, sportuojančius žmones, koks ir buvo brolis Arūnas. Jis buvo pilnas entuziazmo“, – LNK žinioms pasakojo brolis pranciškonas Algirdas Malakauskis.

Vienuolis apie teigiamą COVID-19 testo rezultatą sužinojo grįžęs automobiliu iš Čekijos, kai pajuto, jog turi temperatūros. Kiti broliai jam patarė išsitirti dėl koronaviruso, atsakymas buvo teigiamas. Vos tik sužinojus apie atvejį, buvo užrakinti bažnyčios vartai, bažnyčia dezinfekuota. Liepos 8 d. gauta informacija dėl visų kitų brolių pranciškonų ir bažnyčios darbuotojų – jų testai dėl viruso buvo neigiami. Nuo tada visi vienuoliai ištirti bent tris kartus.

Susirgęs vienuolis buvo paguldytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Sveikatos būklei staiga pablogėjus, jį išvežė į Santaros klinikas Vilniuje. Pastarąją savaitę jo būklė buvo ypač sunki, socialiniuose tinkluose broliai prašė melstis dėl jo sveikatos. Brolis Algirdas antrino, kad iš pradžių vilties buvo – jos suteikė ir medikai. Bet pastarosiomis savaitėmis brolio Arūno sveikata ėmė prastėti, jam prijungtas dirbtinis plautis.

„Jis buvo labai sunkus ligonis, kasdien skambindavau į ligoninę, gydytojai darė tai, ką galėjo, mes, broliai, dėl to esame labai dėkingi. Bet žinios buvo vis labiau liūdinančios“, – pasakojo brolis Algirdas.

54 metų brolis Arūnas mirė antradienio pavakarę, Santaros klinikose. Kretingos Viešpaties apreiškimo vienuolyne gyvenęs vienuolis kaip kunigas ištarnavo 13 metų. Kaip sako kiti broliai, per tiek metų sutiko daug žmonių, kurį jie prisimins kaip nuoširdų, mėgstantį humorą, entuziastingą kunigą.

„Mišios būdavo tokios, nemoku net pasakyti, labai šiltos ir geros, labai malonu būdavo per mišias. Ir dabar gaila“, – kalbėjo viena parapijietė.

„Kaip Dievas davė, taip ir gavosi. Žinoma, labai gaila ir mes liūdime kartu su bažnyčia. Turim saugotis patys, nes esame rizikos grupėje“, – žūtį komentavo dar vienas parapijos senjoras.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė sako, kad mirusysis turėjo gretutinių susirgimų.

„Iškelta hipotezė, kad šis asmuo užsikrėtė viešėdamas Čekijoje, ir jau anksčiau, nes iš Čekijos grįžo liepos 3 dieną. O susirgo liepos 5 dieną, liepos 7 dieną buvo patvirtinta diagnozė“, – trečiadienį kalbėjo R. Lingienė.

Brolis Arūnas bus kremuojamas ir laidojamas Kretingoje. Laidotuvės vyks antradienį 11 valandą. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Algirdas

Jeigu baustų padugnes, tai pats jau seniai būtum negyvas.

to tulpes

Lauk bausmės,padugne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS