Nuspręsti dėl rūkymo gali ir vienas gyventojas | Diena.lt

NUSPRĘSTI DĖL RŪKYMO GALI IR VIENAS GYVENTOJAS

Klaipėdiečiai šiais metais už rūkymą balkonuose negavo nė vienos baudos. Nors nusiskundimų apie rūkančius asmenis daugiabučių balkonuose vis pasitaiko internetinėje erdvėje, tačiau klaipėdiečiai drausti vieni kitiems rūkyti balkonuose neskuba. Net ir tuo atveju, kai įgalinti draudimą gali pareikalauti ir vienas namo gyventojas.

Taisyklės numato, kad jeigu bent vienas daugiabučio namo gyventojas prieštarauja dėl rūkymo daugiabučio balkonuose, tada priimamas sprendimas, kad tame name draudžiama rūkyti.

Anksčiau buvo siūloma palikti draudimą, tačiau jį priimti turėtų būti galima, kai sutinka bent pusė namo gyventojų. Esą vieno namo gyventojo noras nėra demokratiškas ar teisės principais pagrįstas sprendimas.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėja Rita Mikluševičiūtė, teisinė bazė nepasikeitė.

„Šiuo metu galiojančiame Vidaus reikalų ministro patvirtintame tvarkos apraše numatyta, kad kai bent vienas daugiabučio namo gyventojas prieštarauja dėl rūkymo daugiabučio namo balkonuose ar terasose, meras arba jo įgaliotas savivaldybės administracijos direktorius įformina sprendimą paskelbti, kad to daugiabučio namo balkonuose ar terasose rūkyti – draudžiama“, – aiškino R. Mikluševičiūtė.

Pasak R. Mikluševičiūtės, uostamiestyje yra uždrausta rūkyti 300 daugiabučių namų balkonuose, tai yra tik apie 7 proc. nuo visų daugiabučių namų mieste.

Poskyrio vedėja pabrėžė, kad nuo metų pradžios klaipėdiečiai negavo nė vienos baudos už rūkymą balkonuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

ttt

Baisu su tuo rūkymu , ką daryti - kuom kvėpuoti vaikams , ar sergantiems žmonėms , kad nereiktų nuo dūmų dusti ???

Ddd

Rūkoriai didelė bėda nerūkantiems gyvename 5 aukšte o 4 rūko negalime balkono durų atsidaryti rūko labai dažnai

Keista ta žmonių baimė

Kas kenkia, o kas ne, labai individualiai, Mano tėvukas rūkė nuo 9 metų, rūkė žiauriai smirdančias cigaretes: Kazbek, Pamirą, Primą be filtrų, cigarečių jei neturėdavo rūkydavo pypkę, nugyveno labai aktyvų gyvenimą, dirbo įvairius sunkius fizinius darbus. Nesirgo jokiom ligom, nebuvo pas gydytojus, nevartojo jokių vaistų. Paliko šį pasaulį būdamas 92metų. Visada sakydavo, kad viskas gyvenime priklauso nuo mąstymo, nuo minčių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS