Opozicija A. Vaitkui turėjo klausimų | Diena.lt

OPOZICIJA A. VAITKUI TURĖJO KLAUSIMŲ

Pasibaigus priešpaskutiniam šių metų Klaipėdos miesto tarybos posėdžiui, dar apie valandą meras Arvydas Vaitkus atsakinėjo į opozicijos parengtus klausimus.

„Aukščiausio lygio profesionalai“

Klaipėdos tarybos narys, konservatorių frakcijos atstovas Andrius Dobranskis teiravosi, kodėl lig šiol nėra sudaryti savivaldybės įmonių valdymo organai ir kiek savivaldybės valdomose įmonėse bus su uostu siejamų atstovų.

Anot mero, dar birželį savivaldybės Turto skyriui buvo pavesta iš naujo atlikti savivaldybės kolegialių organų nepriklausomų narių atrankos procedūras.

Rugpjūtį buvo pasirašyta savivaldybės ir atrankos agentūros paslaugų sutartis dėl kandidatų į savivaldybės kolegialių organų nepriklausomų narių atrankos paslaugos suteikimo.

A. Vaitkaus teigimu, kandidatams buvo nustatyti keliami specialieji reikalavimai, atsižvelgta į pretendentų kompetencijas finansų ir strateginėje srityse.

Atrankos komisija, įvertinusi duomenis, sudarė kandidatų sąrašą, po pokalbių su jais atrinkti nepriklausomi savivaldybės įmonių kolegialių organų nariai.

„Visi nariai yra uostamiesčio gyventojai. Apie tai kalbėjome ir rinkimų laikotarpyje, kad Klaipėdos įmonių, įstaigų ir organizacijų valdyme turėtų dalyvauti klaipėdiečiai, kurie išmano ir supranta šio miesto gyvenimo specifiką. Tai yra uostamiesčio gyventojai – savo sričių aukščiausio lygio profesionalai“, – patikino A. Vaitkus.

Tikrai niekas neturi už užuolaidos su burtų lazdele berniuko, kuris pamojuotų ir moliūgas virstų žirgais.

Sena miesto aktualija

Socialinės srities klausimą pateikė ir liberalų atstovas Saulius Liekis: „Žinant, kad labai daug klaipėdiečių laukia eilėje į globos namus, kaip šitą eilių problemą žadate spręsti?“

„Tikrai niekas neturi už užuolaidos su burtų lazdele berniuko, kuris pamojuotų ir moliūgas virstų žirgais. To nepadarysi per pusmetį, turbūt reikės ne vienerių metų, kad tokio pobūdžio klausimai būtų išspręsti. Ši problema Klaipėdai yra aktuali dešimtmečiais“, – pabrėžė meras ir pateikė naujausią informaciją šiuo klausimu.

Pasak A. Vaitkaus, senyvo amžiaus žmonių globai skirtas pastatas atsiras Melnragėje, ten bus įrengti 80 vietų globos namai.

„Per šiuos metus buvo patvirtinti detaliojo plano sprendiniai, projekto sprendiniai su vizualizacija pristatyti savivaldybei, atliktas projektinių pasiūlymų viešinimas visuomenėje. 2024 m. planuojama nupirkti rangos darbus. Projekto įgyvendinimas turėtų būti baigtas per 2025–2026 m. Prižiūrėsime šitą projektą ypatingai, nes tai projektas, kurio žmonės laukia labai seniai“, – patikino meras.

Dar, pasak jo, numatyta pastatyti septynis grupinio gyvenimo namus.

Tai bus mažo tipo socialinės globos namai, kiekvienas po 10 vietų, iš viso 70-iai asmenų.

Juos numatyta pastatyti iki 2029 m.

Keturi namai bus finansuojami ES lėšomis, trys – iš Klaipėdos biudžeto.

Su partneriais išsiaiškino?

Liberalų frakcijos atstovas Edmundas Kvederis pasiteiravo mero dėl koalicijos partnerių – „Laisvės ir teisingumo“ frakcijos.

„Kam šios frakcijos nariai, jų buvusiam lyderiui Remigijui Žemaitaičiui įkūrus naują partiją, dabar atstovauja? Šiuo klausimu norėtųsi aiškumo, ar R. Žemaitaičio antisemitiniams pasisakymams yra pritarimas, ar griežtas nepritarimas?“ – mero teiravosi E. Kvederis.

„2023 m. gegužės mėnesį aiškiai ir nedviprasmiškai pasakiau, kad tokie pasisakymai, kurie turi antisemitinį atspalvį, ar pasisakymai prieš bet kurią kitą tautą, man yra nesuvokiami, aš turiu kitą nuomonę. O R. Žemaitaičio pasisakymą vertinu kaip klaidą“, – teigė A. Vaitkus.

Meras patvirtino, kad šiuo klausimu jau diskutavo ir su administracijos direktoriumi Andriumi Žuku, ir vicemere Lina Šukyte-Korsake, kurie abu susiję su R. Žemaitaičio politine jėga.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

na

vaitkus populistas,net gerai dudoriaus sutvarkyto miesto nesugeba isvalyti,tik pasnigo ir bedos prasideda.o kur jo rinkomimis pazadas naikinti mokamas automobiliu stovejimo vietas,kazkokia nesamone net apleistuose kauno p.komunos kiemuose reikia moketi,o sake pristatysim aiksteliu kur galesim statyt nemokamai.bet prie jo visos parduotuves uzdare savo aiksteles slagbaumais.o jis tipo uz milijonus atstatineja zalias rodykles ir kuria kazkokias komisijas kurios ieskos kaip isleist simtus milijonu statyti kazkoki stadiona,kuris tikrai nereikalingas.aisku jis geriau uz konserva nes tas butu pristates auksiniu tualetu.gal merui reiktu pradet dirbti ir vykdyti savo rinkimonius pazadus.

klaipėdietis

Laikykis Mere . Klaipėdiečiai mato, kokias pasekme paveldėjai iš "dūdoriaus" . Reikia kantrybės ir šalto užsispyrimo nekreipti dėmesio į "liberaldūdorių" į ratus kaišiojamų pagalių ir tikslingai šalinti "dūdoriaus" palikimą ir išsijuosus dirbti Klaipėdos ir klaipėdiečių naudai. Spausti tarnybas dirbti taip, kad miestelėnai pajustų Jūsų pastangas priversti jas dirbti jų naudai.

Klp

Dar tokio populisto Klaipėda nematė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS