Orai pajūryje padės likti namuose | Diena.lt

ORAI PAJŪRYJE PADĖS LIKTI NAMUOSE

  • 2

Artimiausiu metu sinoptikai nežada gerų orų, tik šeštadienis vilios pasimėgauti pavasario grožiu. Nuo sekmadienio į pajūrį grįžta žvarbūs, vėjuoti orai, galbūt jie padės susivokti, kad pasivaikščiojimams dabar ne laikas.

Šeštadienis pratęs visą savaitę besitęsusius gražius orus, silpnas vėjas negąsdins, kritulių nenumatoma, dieną oras gali įšilti iki 8 laipsnių. Tai bus paskutinė gražiais orais džiuginanti diena.

Sekmadienis bus visai kitoks. Jau naktį vėjas pasisuks iš šiaurės ir stiprės iki 12 m/s, naktį galimi nedideli krituliai, tikėtina, kad snigs.

Naktį oro temperatūra bus tik silpnai teigiama. Diena numatoma be žymesnių kritulių, naktį iškritęs sniegas tirps, šils vos iki 2–4 laipsnių, tačiau jutiminė temperatūra bus viso labo apie nulį.

Pirmadienį 11–16 m/s sieksiantis šiaurys grąžins į pajūrį žiemos nuojautą, naktį laikysis 2–4 laipsnių šaltukas, dieną numatoma 2–4 laipsnių šiluma, bet vis dar jausime kur kas žvarbesnį orą.

Antradienį šiaurės ir šiaurės vakarų vėjas vis dar bus nemaloniai stiprokas – iki 8–13 m/s, kritulių nenumatoma. Naktį laikysis minusinė temperatūra, dieną šils tik iki 3 laipsnių.

Trečiadienį vėjas suksis iš pietvakarių, ir oras pamažu švelnės. Dieną vėjas sustiprės iki 14–19 m/s, dieną galima sulaukti kritulių. Naktį termometro stulpelis sustos ties nuliu, dieną jis rodys 3–5 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį pietvakarių vėjas kiek rims – naktį smarkavęs iki 17 m/s, dieną jis silps iki 12 m/s. Kritulių tądien nelaukiama. Naktį oro temperatūra bus jau silpnai teigiama, dieną gali šilti ir iki 5 laipsnių aukščiau nulio.

Penktadienis vis dar bus labiau vėjuotas, nei norėtųsi, vėjo greitis sieks 11–16 m/s, kritulių nesitikima, oras šils iki 5–8 laipsnių.

Šis atšalimas – ne paskutinis šį pavasarį. Sinoptikai spėja, kad sulauksime dar vienos šalčio bangos.

Šiuo metu, kai sunku paklusti reikalavimui likti namuose, žvarbūs orai tai padarys geriau už pareigūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šeštadienis

Šiandien nuo pat ryto saulė ir jau +12C,Iš kokių šaltinių gaunate oro prognozes?

AK

Ai, jau geriau gamtoje, nei parduotuvėje - va ten tai slogutis, daugiau uždarytų durų, ventiliacijos varganai. Svarbu arti vienas kito nebūti, ir apsirišti kvėpavimo įrangą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS