„Orlean Lietuva“: incidentas Būtingės terminale suvaldytas | Diena.lt

„ORLEAN LIETUVA“: INCIDENTAS BŪTINGĖS TERMINALE SUVALDYTAS

  • 6

Incidentas, kai Būtingės terminale pirmadienį į Baltijos jūrą išsiliejo nafta, yra visiškai suvaldytas, pranešė terminalo valdytoja, Lenkijos naftos koncerno „Orlean“ įmonė „Orlean Lietuva“.

Pasak įmonės, incidentas buvo visiškai suvaldytas dėl skubių ir koordinuotų „Orlean Lietuvos“, Aplinkos ministerijos ir kitų institucijų veiksmų. Institucijų vertinimu, išsiliejo 480 litrų naftos, teigia „Orlean Lietuva“.

Aplinkos ministerija pirmadienį teigė, jog į aplinką išsiliejo iki 2 tonų naftos.

Anot „Orlean Lietuvos“, „CleanSeaNet“ palydovai taršos Lietuvos teritoriniuose vandenyse neužfiksavo. Planuojama, kad terminalo veikla bus atstatyta sausio 2 dieną.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro viršininkas Eugenijus Valikovas anksčiau antradienį BNS taip pat teigė, kad į aplinką patekusi nafta išsisklaidė. Anot jo, tai įvyko natūraliai – dėmę išsklaidė vėjas ir bangos.

Incidentas Būtingės terminale įvyko pirmadienio rytą. Tuomet pranešta, kad dėmės ilgis siekė apie 4 kilometrus, plotis – apie 100 metrų.

E. Valikovas teigė, kad išsiliejusios naftos kiekis nėra didelis bei nesukelia avaringo poveikio gamtai.

Per Būtingės terminalą „Orlean Lietuva“ naftą importuoja nuo 2006 metų, kai Lenkijos koncernas „Orlean“ įsigijo tuometinę „Mažeikių naftą“.

Nuo 1998 metų veikiančiame Būtingės terminale 1999–2008 metais yra įvykę keturi didesni ar mažesni incidentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Suvaldyta tai suvaldyta o pasekmės?bausti juos kur... milijoninėms baudoms.

> meluoja orlen

Na taip drastiškai tai gal ne. Toks kiekis nuotraukose ypatingai nieko nenužudys, nebent gal kokias kelias medūzas.

Meluoja Orlean

Teršalai jūroje plaukioja .žudo pauksčius žuvys ir ruonius. Po to išmes kur nors į kranta. Viska meluoja orlean.Orlean von iš Lietuvos gamtos teršėjas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS