Pagaliau atlaisvins šaligatvį Daržų gatvėje | Diena.lt

PAGALIAU ATLAISVINS ŠALIGATVĮ DARŽŲ GATVĖJE

Daržų gatvės 14 numeriu pažymėto namo griuvėsiai ant šaligatvio gulės nebeilgai. Jau netrukus juos saugojusi tvora turėtų būti patraukta. Iki šiol jos judinti neleido Kultūros paveldo departamentas.

„Jau kiek laiko stovi stelažai ant šaligatvio. Žmonės negali jo įveikti nei su vežimėliais, nei su dviračiais. Kodėl negalima tų plytų tiesiog patraukti į šoną?“ – stebėjosi klaipėdietis.

Statybinis laužas ant dalies šaligatvio išgulėjo beveik dvejus metus.

Savivaldybės atstovų teigimu, savininkas jau anksčiau domėjosi galimybe jį patraukti.

„Bet gavo atsakymą, kad, ne, nieko negalima daryti. Noro susitvarkyti yra, bet didelę leteną uždėjo Kultūros paveldo departamentas“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius.

Departamentas bet kokius darbus teritorijoje sustabdė, kai kilo įtarimų, kad nebuvo laikomasi pastato rekonstrukcijos projekto.

„Vyko įvairūs teisiniai procesai, sprendėme tarpusavio ginčus“, – patvirtino Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyriausiasis specialistas Laisvūnas Kavaliauskas.

Departamento atstovai sako, kad dabar ginčas kaip ir išspręstas – savininkas sutiko istorinį pastatą atkurti.

„Kaip tik šiomis dienomis su juo derinomės, kad būtų tikslinga išvalyti pamatus ir užfiksuoti dabartinę statinio padėtį. Kai bus nuvalyti pamatai, be abejo, bus galima ir pačią tvorą priglausti prie pamatų, kad netrukdytų“, – patikino L.Kavaliauskas.

Savivaldybė buvo leidusi apriboti pėsčiųjų eismą dalyje Daržų gatvės, leidimas galiojo tik iki šių metų pradžios.

Be to, iškilo problemų su darbininkais – dėl savininko ginčų su Kultūros paveldo departamentu įmonės ėmė kratytis darbų teritorijoje.

„Statytojas buvo pasamdęs rangovus, bet jie prapuolė ir teko ieškoti kitų“, – sakė G.Pocius.

Tačiau tvora ir statybinės atliekos bus patrauktos.

„Aišku, nori nenori kažkiek šaligatvio užims, nes pastatas buvo vos per metrą nuo kelio. Bet, kiek įmanoma, kelias bus atlaisvintas. Savininkas patikino, kad jau derasi su rangovu, ir artimiausiu metu tvarkybos darbai turėtų pajudėti“, – patikino L.Kavaliauskas.

Neoficialiomis žiniomis, per metus tikimasi atstatyti ir visą Daržų gatvės 14 numeriu pažymėtą namą.

GALERIJA

  • Pagaliau atlaisvins šaligatvį Daržų gatvėje
  • Pagaliau atlaisvins šaligatvį Daržų gatvėje
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipedietis

Po 1000 eur/para bauda VALDININKAM: KVADININKAMS ir kitiems "saugotojams" už neveiklumą ir nebūtų miestas panašus į sąvartyną

EX

Mere aū, kur dingai? Miestas merdi (senamiestis). Prisimink kai dar sovietmečiu buvo restauruotas senamiestis, tai gal neapleisk. Ir aplamai ką tu ten veiki? Lauki kadencijos, pandemijos pabaigos?

4

Po 1000 eur/para bauda savininkams už neveiklumą ir nebūtų miestas panašus į sąvartyną
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS