Pajūris šventinį savaitgalį bus kone apjuostas pareigūnų: kaip bus ribojamas eismas? | Diena.lt

PAJŪRIS ŠVENTINĮ SAVAITGALĮ BUS KONE APJUOSTAS PAREIGŪNŲ: KAIP BUS RIBOJAMAS EISMAS?

  • 8

Jau šeštadienio rytą, kaip visoje Lietuvoje, taip ir pajūryje, prasidės keliavimo ribojimai. Ribojimai prasidės šiandien, penktadienį, 20 val. ir baigsis pirmadienį 20 val. Kartu su policininkais budės ir ugniagesiai, ir net Finansini nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) darbuotojai.

Klaipėdoje veiks septyni, o visoje Klaipėdos apskrityje 34 postai, ne visuose juose važiuojančiųjų lauks pareigūnai, kai kur eismą ribos tik kelio ženklai. Kiekviename poste dirbs nuo dviejų iki šešių pareigūnų.

„Esame numatę 24 postus, 7 jų Klaipėdoje, bet žinome, kad yra daug keliukų, kuriais yra galimas patekimas į centrus“, – sako Klaipėdos policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Kartu su policininkais dirbs šauliai, viešojo saugumo tarnyba, ugniagesiai, pasieniečiai ir net keturi FNTT darbuotojai. Beje, kiti šios tarnybos pareigūnai ketina dirbti tiesioginį savo darbą.

Šeštadienį ir sekmadienį keturi jų kolegos budės Klaipėdoje ir Palangoje įrengtuose įvažiavimo postuose.

Išvažiuoti iš Klaipėdos bei kitų gyvenviečių galima visiems, kontrolė prasidės įvažiuojant.

Kelionės į sodų bendrijas nebus ribojamos.

A.Motuzas prašė keliauti susiruošusius telefonu nufotografuoti nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentą, kuriuo galima įrodyti, kad žmogus gyvena ten, kur važiuoja.

Taip pat vertėtų turėti įrodymą, kad žmogus vyksta į laidotuves ar turi kitų neatidėliotinų reikalų.

„Policininkai turi patirties nustatant, ar žmogus sako tiesą. Su treningais į laidotuves ar su meškerėmis į vestuves niekas neišsiruošia“, – juokavo A.Motuzas.

Kuršių nerijoje policijos pareigūnai budės Alksnynės poste, įvažiuoti į Neringą galės tik nekilnojamojo turto kurorte turintys asmenys bei vietos gyventojai.

Klaipėdiečių pasivaikščiojimai Smiltynės pajūriu bus ribojami galimybe vienu keltu persikelti 30-čiai pėsčiųjų ir dviratininkų.

„Klaipėdos miestas yra vartai patekimo į Lietuvą, vienintelis oficialiai veikiantis nuolatinis kanalas, kuriuo žmonės grįžta į Klaipėdą ir organizuojamas tų žmonių išvežimas į kitų savivaldybių teritorijas. Nebus jokių problemų kitų savivaldybių žmonėms parvežti juos, būtent grįžusius iš Vokietijos ar iš Švedijos“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Jis teigė, kad perkėloje ir prie įvažiavimų į miestą esantys postai palaikys ryšį, todėl šis transportas bus praleidžiamas.

A.Motuzas patikino, kad policininkai stengsis, kad kamšačių nesusidarytų. Tai padės greitį reguliuojantys ženklai iki policijos posto.

Policijos pareigūnai ketina išdalinti du tūkstančius vienkartinių kaukių jų neturintiems asmenims. Tuo pačiu vyks aktyvi vairuotojų blaivumo patikrinimai.

GALERIJA

  • Pajūris šventinį savaitgalį bus kone apjuostas pareigūnų: kaip bus ribojamas eismas?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Šitos sventes

Šunims neleis būti budose Reiks Pakratyt margučiais Au Au !!!!

Optimistė

Būkime atsakingi ir likime namie, nesvarbu koks oras, svarbiau mūsų ir kitų sveikata, būkime visi sveiki, daugiau drausmės niekam nepakenks, ŽMONĖS MES ATSAKINGI NE TIK UŽ SAVE, BET IR UŽ KITUS, JUK ESAME VIENA TAUTA, TAI SAUGOKIME JUOS, VISIEMS SVEIKATOS IR STIPRYBĖS, MES VISKĄ ĮVEIKSIM, GRAŽIŲ ŠV. VELYKŲ

Anonimas

Jau geriau nebumbetumete ir sedetumete namie visi. Per va tokius kurie vaiksto ir vazineja kaip sakant aplankyt tevu ar kazko kito karantino metu ir plinta visas virusas. Saunuoliai policininkai dirba savo darba ir stabdo tokius dar dziaukites kad baudas negaunate.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS