Pajūryje kariai mokėsi atremti galimas grėsmes iš jūros | Diena.lt

PAJŪRYJE KARIAI MOKĖSI ATREMTI GALIMAS GRĖSMES IŠ JŪROS

Pajūryje pirmą kartą surengtos kovinio šaudymo artilerijos pabūklais pratybos į taikinius jūroje. Kariai mokėsi atremti galimas grėsmes iš jūros.

Ties Juodkrante ant kopos įsikūrę Butigeidžio dragūnų bataliono žvalgai stebi jūroje pasirodžiusį laivą.

Kairių poligone įsikūręs valdymo centras apdoroja gautą informaciją ir dvi haubicos į maždaug keturis kilometrus Baltijos jūroje nutolusį taikinį paleidžia kontrolinius 9 šūvius.

Maždaug dviejų kilometrų aukštyje 105 milimetrų haubicų pabūklai gali nuskrieti iki 11 kilometrų. Šįkart per Kuršių marias iki taikinio – apie devyni su puse kilometro.

Bendros artileristų ir pėstininkų pratybos, kurių metu pusšimtis karių mokėsi atremti galimas grėsmes iš jūros, truko dvi dienas. Kariuomenės vadai sako, kad kariai buvo gana tikslūs. Imituotas laivas sunaikintas po ketvirto šūvio.

„Mes esam dislokuoti prie jūros, tai mes turime rengtis pakrantės gynybai. Tai įgalina ir parodo mūsų galimybes tai daryti. Ne tik iš lengvųjų pėstininkų ginklų, bet ir iš artilerinių sistemų“, – aiškina Butigeidžio dragūnų bataliono vadas pulkininkas leit. Giedrius Anglickis.

„Pirmą kartą mūsų atkurtos Lietuvos kariuomenės istorijoje mes darėm šaudymus į taikinius jūroje. Manau, mes tą dalyką tęsime, nes rezultatai yra geri ir žmonės yra pasirengę“, – tikina Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika.

„Dabar, esant tokiai įtemptai situacijai, manau, kad tas pasiruošimas dar patikrins karių pasirengimą. Tai labai naudinga: ir pasitempia kariai, ir pasiruošia įvairioms situacijoms“, – sako krašto apsaugos viceministras Antanas Valys.

Pratybose – ir pirmas krikštas pagal artileristų tradiciją: pirmą kartą iššovęs, šįkart Amerikos karininkas, turėjo išgerti vandenį iš išautos tūtos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

liuba

o koki galinga priesa jie sustabdys su savo karinem pajegom?tris girtus zvejus? ha ha ha o kiek milijonu musu pinigu isleidziama tiems keliems kariskiams? kiek dyzelino ''iskeliauja'' i kaire is laivu baku?

Ei rašytojai

Pabūklai skraido?

Čiubaka

Maždaug dviejų kilometrų aukštyje 105 milimetrų haubicų pabūklai gali nuskrieti iki 11 kilometrų. Išverskit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS