Pajūryje laukiama grybų lietaus | Diena.lt

PAJŪRYJE LAUKIAMA GRYBŲ LIETAUS

Šis savaitgalis ir artėjanti savaitė, sinoptikų teigimu, visu kuo primins tradicinę lietuvišką vasarą. Didesnių karščių nenumatoma, tačiau kartkartėmis sulauksime šilto grybų lietaus.

Šiandien sušils iki 17–19 laipsnių, antroje dienos pusėje protarpiais prognozuojami trumpi lietūs.

Dieną pūs šiaurės vakarų vėjas, jo greitis sieks 7–12 m/s.

Sekmadienį oras bus labai panašus, kaip ir šeštadienį. Tiesa, naktis bus vėsesnė. Temperatūra pakils tik iki 10 laipsnių, be lietaus. Dieną termometrų stulpeliai turėtų rodyti 17–19 laipsnių aukščiau nulio, gali trumpai palyti. Vėjas naktį – šiaurinių krypčių (6–11 m/s).

Pirmadienio naktis taip pat bus vėsi. Dieną oro temperatūra tokia pat, kaip ir savaitgalį. Lyti neturėtų. Bus saulėta.

Nuo antradienio oras ims šiltėti. Naktį temperatūra dar bus apie 10 laipsnių, o dieną jau – 20–23 laipsniai aukščiau nulio. Be lietaus, vėjas rytinių krypčių, silpnas.

Trečiadienis bus dar šiltesnis, naktį jau sušils iki 14–16 laipsnių. Nakties metu turėtų lyti, galbūt griaudės perkūnija. Dieną – jau be žymesnio lietaus. Dieną prognozuojama 21–23 laipsniai šilumos. Vėjas – pietvakarių (4–9 m/s).

Ketvirtadienį ir naktis, ir diena bus šilta, temperatūra panaši, kaip trečiadienį. Vėjas – silpnas. Tačiau prognozuojamas trumpalaikis lietus su perkūnija.

Penktadienį bus saulėta, vėjas silpnas, oras gali sušilti iki 25 laipsnių.

Artėjantį savaitgalį didesnių orų pokyčių nebus. Naktimis oras išliks apie 15 laipsnių šilumos, dienomis – virš 20 laipsnių.

Vėjas – silpnas. Šeštadienį numatomi trumpalaikiai lietūs su perkūnija, o sekmadienis – be lietaus, giedras, saulėtas. Vėjas vidutinio stiprumo, šiaurės vakarų.

"Tęsiasi lietuviška vasara. Buvome įpratę prie labai karštų dienų, todėl atrodo, kad yra šalta, tačiau oras tikrai bus labai neblogas. Reikia džiaugtis, kad uogos ir obuoliai prinoks, grybai ims dygti", – kalbėjo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus sinoptikė Judita Navašinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

grybautojams

saugokites geniu ir voveriu su eziais

Turgaus

miške saugiausia: nei paklysi, nei grįši tuščiomis :) Gal tik kišenvagių reikia pasisaugoti.

Saugokitės meškų

Sako, jos kažkur apie Balarusijos sieną krepesioja. O gal ir toliau vaikštinėja, kas žino? Juk meškai šlagbaumo nepastatysi ir leidimo nepaprašysi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS