Pajūryje neberinks rinkliavos | Diena.lt

PAJŪRYJE NEBERINKS RINKLIAVOS

Pajūris ruošiasi rudeniui. Netrukus klaipėdiečiai pajūryje įrengtose stovėjimo aikštelėse transporto priemones ir vėl galės palikti nemokamai. Pliažus netrukus paliks ir gelbėtojai.

Nuo gegužės mokėti už automobilių stovėjimą aikštelėse reikėjo paplūdimių prieigose, Smiltynėje.

Minimalus mokestis prasideda nuo 0,30 euro.

Rinkliava renkama raudonojoje, geltonojoje, mėlynojoje, žaliojoje stovėjimo zonose.

Įpusėjus pirmajam rudens mėnesiui – nuo  rugsėjo 16-osios į pajūrį atvykusiems poilsiautojams piniginių tuštinti nebereikės, mat rinkliava panaikinama.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" laikinai direktoriaus pareigas einančio Andriaus Samuilovo, kol kas dar neaišku, kiek pinigų už automobilių statymą surinkta šiemet. Lėšos vis dar skaičiuojamos.

Atvėsę orai iš pajūrio gena ir gelbėtojus. Jų darbo sezonas jau artėja pabaigos link.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki teigimu, 70 poilsiautojų saugumą visą vasarą užtikrinusių gelbėtojų paplūdimiuose neliks rugsėjo 15-ąją.

Tiesa, kai dienos šiltesnės, prie jūros poilsiautojų dar būna nemažai.

Pasak A.Siakki, paplūdimių lankytojai turėtų ir patys rūpintis savo bei savo atžalų saugumu. Tai nėra vien tik gelbėtojų atsakomybė.

"Neretai gelbėtojai pastebi, kad tėvai veda vaikus į vandenį, nepaisydami įspėjamųjų ženklų. Ženklas "Duobė" žmonių neatbaido.  Į jūros dugne susidariusias duobes įkliuvę žmonės greitai ima skęsti. Gelbėtojams darbo šį sezoną tikrai netrūko. Tiesa, rugsėjį incidentų sumažėjo", – kalbėjo A.Siakki.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vanda

Sakykit, o kokiai zonai priklauso pietinė Klaipėdos dalis,jei maxsima renka mokesčius po 4eurus už val.Gal miesto valdžia nežino,įėjęs į parduotuvę skubėk nes kitaip mokėsi.Tai gal visi apsitverkime kiemus.

Aplamai uz ka renka ?

Ar tai ju nuosava teritorija ar zeme ?

Giruliai

Du komentatoriai pilnaties debilai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS