Pajūryje orus lems ciklonai: kitos savaitės pradžia – sunkiai prognozuojama | Diena.lt

PAJŪRYJE ORUS LEMS CIKLONAI: KITOS SAVAITĖS PRADŽIA – SUNKIAI PROGNOZUOJAMA

Šios savaitės pabaiga bus lietinga, o kitos pradžia, anot sinoptikų, – sunkiai prognozuojama, tačiau kitą savaitgalį orai pajūryje bus palankūs poilsiui gamtoje.

Sinoptikas Tadas Kantautas teigė, kad šiandien dieną bus nepastoviai debesuota, tankesnių debesų sulauksime pirmoje dienos pusėje, o trumpo lietaus išvengti nepavyks, bet jis nebus įkyrus. Po pietų bus giedriau. Vėjas stiprokas, oro temperatūra dieną bus 19–21 laipsnis šilumos.

Sekmadienio naktį sulauksime trumpo lietaus, paryčiui – su perkūnija. Vakarų vėjas aprims iki 16 m/s, temperatūra nukris iki 14–16 laipsnių. Sekmadienio dieną lietaus sulauksime daugiau ir intensyvesnio. Vėjas bus vidutinio stiprumo, temperatūra panaši kaip šeštadienį.

Pirmadienio naktį turėtų trumpai palyti, gali sugriaudėti perkūnija. Dieną orai mažai keisis, prognozuojamas trumpas lietus su griausmais. Oras bus gaivesnis – temperatūra 12–14 laipsnių, vėjas rytų, šiaurės rytų.

Dieną papūs šiaurės vakarų, 6–11 m/s vėjas, oras sušils iki 20–22 laipsnių šilumos.

Antradienio naktis bus be lietaus, vėjas tokios pat krypties, naktis šiltesnė – 15–17 laipsnių.

"O antradienio dieną prasidės neaiškumai. Iš pietryčių prie Lietuvos priartės ciklonas. Pietiniai ciklonai labai sunkiai prognozuojami, todėl labiausiai tikėtinas variantas, kad pajūryje bus saulėta, galbūt pavakare trumpai palis, vėjas sustiprės iki 16 m/s, temperatūra sieks 19–21 laipsnį", – kalbėjo T.Kantautas.

Pagal dabartinius duomenis, trečiadienio naktį ir dieną galime sulaukti negausaus trumpalaikio lietaus. Temperatūra išliks tokia pat, kaip ankstesnę parą.

Ketvirtadienį pietinis ciklonas trauksis, todėl ketvirtadienio para gali būti sausesnė, šiltesnė ir gražesnė, bet jei iš vakarų sulauksime kito ciklono, situacija bus kitokia.

"Tokiu atveju bus kitoks scenarijus – daug debesų, protarpiais lietus, stiprokas vėjas, temperatūra nesieks 20 laipsnių. Tačiau jau penktadienį turėtų būti mažiau lietaus, vėjai aprims, saulės bus daugiau, keliais laipsniais šilčiau. O artėjantį savaitgalį didesnių oro permainų nenusimato, naktimis sušils iki 17 laipsnių šilumos, dienomis bus kiek daugiau nei 20 laipsnių", – vardijo T.Kantautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tam geriausias

dar yra iškrypėliu gauja, kurie apsimeta valdžia, tie tai iš vis už nieką neatsako ir gauna žymiai daugiau už sinoptikus

geriausias

Geriausias darbas sinoptikų, UŽ NIEKĄ NIEKADA NEATSAKO.

pensininkė

tikra lietuviška vasara

SUSIJUSIOS NAUJIENOS