Pajūryje pirmą kartą griaudės artilerijos pabūklai | Diena.lt

PAJŪRYJE PIRMĄ KARTĄ GRIAUDĖS ARTILERIJOS PABŪKLAI

  • 2

Balandžio 29-30 dienomis nuo 10 iki 12 val. pajūryje pirmą kartą bus vykdomos kovinio šaudymo pratybos iš 105 mm haubicų M-50.

Šaudymas bus atliekamas dvejais pabūklais iš karinio Kairių poligono į taikinius jūros poligono zonose. Šių mokymų tikslas yra pilnavertiškai pasirengti šalies teritorijos gynybai. Kariai jų metu mokysis atremti grėsmes iš jūros.

Sviediniai skries virš Kuršių marių, Kuršių nerijos ir kris jūroje maždaug 3 km nuo kranto. Pažymėtina, kad šaudmenys skries maždaug 2 km aukštyje ir neskleis jokio garso bei neišskirs jokių šalutinių medžiagų, todėl žala nei aplinkai, nei žmonėms nebus padaryta.

Pagrindinis pratybų organizatorius – Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų LDK Butigeidžio dragūnų batalionas. Pratybose taip pat dalyvaus kariai iš Generolo Romualdo Giedraičio Artilerijos bataliono.

Pratybas stebėti pakviesti vietinės valdžios institucijų atstovai, Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika, kariuomenės vienetų vadai. Planuojama, kad mokymus stebės ir Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

sssssss

Žala gamtai bus padaryta, nes dabar paukščių perėjimo metas ir jiems reikalinga ramybė. Suprantama, krašto gynyba ir pasiruošimas jai - svarbiau.

Apsidziauges

Valio.Dabar jau galime buti ramus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS