Pajūryje svečiuojasi Pupų dėdė | Diena.lt

PAJŪRYJE SVEČIUOJASI PUPŲ DĖDĖ

Pupų dėdės vardą žino net ir mažiausi miesto gyventojai. Įvairiai žmonių vertinamas keistuolis dar nepailso – į uostamiestį jis atkeliavo kartu su savo keturkojais globotiniais.


 

Pupų dėdės vardą žino net ir mažiausi miesto gyventojai. Įvairiai žmonių vertinamas keistuolis dar nepailso – į uostamiestį jis atkeliavo kartu su savo keturkojais globotiniais.

Klaipėdiečių dėmesio sulaukė trumpam Žvejybos uosto rajone apsistojęs Algimantas Jasiulionis, kitaip dar vadinamas Pupų dėde. Savo margaspalviu nameliu vyras atriedėjo iš Kauno.

Keturi pudeliai – Lojus, Juodė, Pūdė ir Rudė, įsitaisę namelyje ant ratų leidosi glostomi vaikų, kol jų šeimininkas dalinosi įspūdžiais iš neeilinių kelionių.

Keistuolis, apvažiavęs visą Europą ir net nukakęs į Afrikos bei Azijos žemynus A. Jasiulionis sakė siekiantis praskaidrinti žmonių nuotaikas.

Ir iš tiesų, būrys įvairaus amžiaus klaipėdiečių, apspitę keistuolį apžiūrinėjo jo namą ant ratų.

„Mano kelionių kraityje – virš 50 pasaulio valstybių. Spėjau pagyventi visose Europos šalyse, keliuose skirtinguose žemynuose. Ketinu dar kartą nuvykti į Afriką arba Aziją“, – teigė optimistiškai nusiteikęs pašnekovas.

Turkiją, Siriją, Iraką, Indiją, Pakistaną ir kitas šalis aplankęs vyras pabuvojo ir Afrikoje. Iš Sicilijos į Tunisą su nameliu ir šuneliais persikėlęs artistas pasakojo patyręs daug pavojų.

„Pavyzdžiui, keliaujant per Iraną mašina slydo į bedugnę, tad buvau ne juokais išsigandęs, o Irako kariai bandė nušauti, tačiau pamatę gyvūnėlius susigraudino ir paliko gyvą. Afrikoje patyriau net dvi akistatas su mirtimi. Mašinai sugedus Sacharos dykumoje tik per stebuklą pavyko išlikti“, – kalbėjo Pupų dėdė.

Šventųjų paveikslais namelį apsikrovęs keliauninkas pabrėžė, kad išlikti jam padėjusi malda –  netoliese dykuma keliavę lietuviai turistai suremontavo namelį.

„Štai Mauritanijos pasienyje mane vijosi muitininkai, teko bėgti. Tačiau mano mašina turi penkias pavaras ir, laimei, pavyko  pasprukti“, – dalijosi išgyvenimais keistuolis, rodydamas nuotraukas iš Afrikos dykumų.

Pupų dėdės teigimu, kitų šalių gyventojai jį priėmė labai maloniai, prašė nusifotografuoti, kvietėsi į svečius.

„Tai yra labiausiai pasaulyje nuvertėjęs piniginis vienetas – Zimbabvės doleris. Pinigus ten žmonės veža su karučiais. Siera Leonės – Vakarų Afrikos valstybės piniginis vienetas be galo smulkus, ant jo pavaizduotas liūtas. Taip pat vienintelis pasaulyje pinigas ant kurio pavaizduotas automatas – Mozambikos“, – traukdamas įvairių šalių popierines valiutas komentavo Pupų dėdė.

Keliautojas sakė pabijojęs Ebolos viruso, todėl atidėjęs antrąją kelionę į Afriką vėlesniam laikui. Uostamiestyje vyras ketina pabūti iki vakaro, o vėliau, jo žodžiais, „kaip Dievas duos“.

GALERIJA

  • Pajūryje svečiuojasi Pupų dėdė
  • Pajūryje svečiuojasi Pupų dėdė
  • Pajūryje svečiuojasi Pupų dėdė
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ger.Zurnalistai

stai kur medziaga idomiems straipsniams, o gal ir visai knygai....

EIK TU

Kokia svarbia naujena,bomzas pinigu praso.

jurga

pupu dede daznai apsilanko silutes pl 68 prie maximos :).tai cia maza naujiena

SUSIJUSIOS NAUJIENOS