Pajūryje – žiemiškas šaltukas | Diena.lt

PAJŪRYJE – ŽIEMIŠKAS ŠALTUKAS

Artėjanti savaitė bus vėjuota ir žvarboka. Nors kritulių iki kito savaitgalio nesitikima, veikiausiai šiltų namų be reikalo palikti nesinorės.

Šeštadienis bus žvarbokas. Dieną prognozuojami 5–7 laipsniai šilumos, bet juntamoji temperatūra bus gerokai mažesnė.

Pūs 7–12 m/s pietryčių vėjas, o gūsiai gali pasiekti 15–17 m/s greitį. Planuojantiesiems dieną praleisti lauke geriau apsirengti šiltai.

Sekmadienį vėjo stiprumas išliks toks pat. Vėl nesitikima kritulių, oro temperatūra sieks 4–6 laipsnius šilumos.

Savaitės pradžioje vėjas išliks pietryčių krypties, tačiau sustiprės iki 8–13 m/s, kartais – ir iki 15–18 m/s. Naktį temperatūra laikysis apie nulį, o dieną gali įšilti iki 2 laipsnių. Debesims prasisklaidžius galima tikėtis saulės.

Antradienis išliks vėjuotas, prognozuojami dar stipresni gūsiai – iki 16–19 m/s. Naktį temperatūra nukris iki 2 laipsnių šalčio, tačiau dieną vėl laikysis keli laipsniai virš nulio.

Trečiadienį vėjas pūs 7–12 m/s greičiu, kartais sustiprės iki 15–17 m/s. Naktį bus apie 4 laipsnius šalčio, o dieną – apie nulį.

Ketvirtadienio diena bus tokia pat vėjuota ir be kritulių, temperatūra – dar žemesnė. Naktį termometrų stulpeliai nukris iki 3–5, dieną – 1–3 laipsnių žemiau nulio.

Penktadienį pietryčių vėjas pasisuks labiau į rytus ir aprims iki 5–8 m/s. Kritulių vis dar nesitikima, o temperatūra tiek dieną, tiek naktį bus dar laipsniu žemesnė.

Po žvarbios ir sausos savaitės kitą savaitgalį turėtų atšilti. Tačiau su aukštesne temperatūra veikiausiai grįš ir krituliai – lijundra ir plikledis į lauką nevilios.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Veryga kovido kailyje

Kodėl nuotraukoje pavaizduoti kirai nedėvi kaukių? Kodėl yra laužomi švenčiausi Verygos įsakai?

povilas

Pavadinimimas visiškai neatitinka prognozėms.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS