Pakeitė gatvių dalių pavadinimus | Diena.lt

PAKEITĖ GATVIŲ DALIŲ PAVADINIMUS

Miesto taryba pritarė dalies Švyturio ir Lypkių gatvės adresų pakeitimui. Manoma, kad taip bus daug aiškiau ir pavyks išvengti nesusipratimų.

Miesto taryba pritarė dalies Švyturio ir Lypkių gatvės adresų pakeitimui. Manoma, kad taip bus daug aiškiau ir pavyks išvengti nesusipratimų.

J.Janonio gatvei bus priskirti Švyturio gatvės dalyje nuo J.Janonio gatvės iki Švyturio gatvės 6 namo. Šioje dalyje yra „Vitės“ pagrindinė mokykla ir trys daugiabučiai namai.

Atkreipiamas dėmesys, kad privažiavimas prie šių pastatų yra iš J.Janononio gatvės. Tad logiška, kad jiems būtų suteikti šios arterijos adresai.

Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjas Vytautas Nausėda pabrėžė, kad šie adresai neatitinka gatvėms keliamų reikalavimų. Pastaroji turi būti pervažiuojama ištisinė linija.

Lypkių gatvėje bus pakeisti penki pastatų ir žemės sklypų adresai. Šios arterijos 16, 16A, 18, 20.

Tokių veiksmų prireikė, nes Klaipėdos rajono teritorijoje, kur prasitęsia ši Lypkių gatvės dalis, suteiktas Pamiškės gatvės pavadinimas. Pavadinimai suvienodinti, kad kiltų mažiau painiavos.

Skaičiuojama, kad sprendimo įgyvendinimas kainuos 372 eurus. Reikės dviejų naujų gatvių krypties nuorodų ir nukabinti Švyturio gatvės lentelę.

Svarstant šį klausimą, tarybos narys Arūnas Barbšys atkreipė dėmesį, kad Švyturio gatvės gyventojai apie pakeitimus buvo informuoti jau prieš du mėnesius, o tarybos pritarimo prašoma tik dabar.

„Administracija pati priiminėja sprendimus, o paskui prašo pritarti tarybos“, – teigė politikas.

V.Nausėda aiškino, kad gyventojai buvo informuoti tik apie ruošiamus sprendimus. Tai nereiškia, kad administracija pati nusprendė. Taryba gali nepritarti adresų keitimui.

„Sutinku, kad gal ir ilgai užtruko, kol šis tarybos sprendimas pasiekė miesto tarybą“, – tvirtino vedėjas.

Tarybos narys Simonas Gentvilas suabejojo, ar tinkamas „Pamiškės“ pavadinimas gatvei, kuri yra Laisvojoje ekonominėje zonoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS