Palaimino poliklinikos atnaujinimą uostamiestyje | Diena.lt

PALAIMINO POLIKLINIKOS ATNAUJINIMĄ UOSTAMIESTYJE

Miesto taryba sutiko su pastato, į kurį persikels Vaikų konsultacinė poliklinika, rekonstrukcija. Vaikų ligoninėje taip pat atsidarys magnetinio rezonanso kabinetas, tad mažiesiems ligoniukams šios procedūros nebereikės laukti ilgai.

Baigia rengti projektą

Klaipėdos vaikų ligoninė prašė miesto tarybos sutikimo atlikti pastato J.Karoso g. 12 rekonstrukciją ir jo paskirtį pakeisti iš administracinės į gydymo.

Dabar čia įsikūrusi įstaigos buhalterija. Po atnaujinimo į šį pastatą persikels konsultacinė poliklinika.

J.Karoso g. 12 pastatas bus nugriautas, o vietoj jo statomas naujas. Išdygs keturių aukštų statinys su rūsiu. Stikliniu koridoriumi jis bus sujungtas su pagrindiniu ligoninės pastatu.

Pabrėžiama, kad po rekonstrukcijos erdvesniame pastate galės dirbti daugiau specialistų. Statinys bus labiau pritaikytas neįgaliems ligoniukams. Numatyta įsigyti ir naujų baldų, medicininės įrangos.

Šiuo metu baigiamas rengti J.Karoso gatvės 12-ojo pastato atnaujinimo projektas.

Domėjosi ir senuoju pastatu

Konsultacinės poliklinikos pastato rekonstrukcijai Klaipėdos vaikų ligoninei skirta 1,548 mln. eurų iš ES fondų. Kad startuotų darbai, reikėjo gauti ir miesto tarybos pritarimą.

Savivaldybė turės apmokėti netinkamas išlaidas. Tarp tokių – lėšos, reikalingos pastatui griauti, medžiams šalinti. Tačiau pabrėžta, kad savivaldybės dalis neturi viršyti 50 tūkst. eurų.

Svarstant šį klausimą, tarybos nariai domėjosi, kodėl reikia statyti naują pastatą, o ne buvo remontuojamas tas, kur dabar įsikūrusi Vaikų konsultacinė poliklinika.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis paaiškino, kad pastarasis statinys neatitinka reikalavimų, nėra tinkamas poliklinikos veiklai.

Klausimų sukėlė ir būsimas senojo pastato likimas, kam jis bus panaudotas, kai išsikels poliklinika. Anot E.Simokaičio, šis statinys priklauso savivaldybei. Miesto taryba spręs, ką daryti, – palikti ligoninei, kam nors perduoti ar parduoti.

Įrengs naują kabinetą

Miesto taryba taip pat leido atlikti aktų salės ir sandėlio, esančio K.Donelaičio g. 5, rekonstrukciją. Patalpos yra Klaipėdos vaikų ligoninės kieme, o gegužę buvo išnuomotos.

Nuomininkas savo lėšomis nori įkurdinti magnetinio rezonanso kabinetą, o antrame pastato aukšte – aktų salę. Ja galėtų naudotis Klaipėdos vaikų ligoninės darbuotojai.

Politikai domėjosi, ar už šią paslaugą turės atseikėti patys klaipėdiečiai. E.Simokaitis tvirtino, kad ne – šiuos tyrimus apmoka Ligonių kasos.

Tarybos nariai klausė, kodėl pati ligoninė nenusiperka magnetinio rezonanso aparato.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė aiškino, kad įstaiga neturi tokios galimybės. Šis aparatas yra labai brangus – kainuoja 1,5–2 mln. eurų.

"Dabar vaikus, kuriems reikia atlikti magnetinį rezonansą, priima kitos miesto ligoninės, tačiau yra didelės eilės. Vienoje reikia laukti pusantro mėnesio, kitoje – mėnesį. Įrengus magnetinio rezonanso kabinetą, taip nebebus. Jis tikrai reikalingas ir pagelbės vaikams", – pabrėžė vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vel ant greblio

bent jau masinu stovejimo aisketele normalia irenkite..o tai vel, pastatys stiklaini keliu aukstu, o aisksteles nebus, kaip su policijos nauju pastatu. Jau dabar Karoso g. nei pravaziuoti nei prasilenkti dienos metu neimanoma....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS