Palanga – populiariausias kurortas tarp Lietuvos turistų | Diena.lt

PALANGA – POPULIARIAUSIAS KURORTAS TARP LIETUVOS TURISTŲ

  • 6

Valstybinio turizmo departamento duomenimis, Palanga yra populiariausias kurortas tarp vietinių turistų – poilsį su nakvyne Palangoje 2017 m. pasirinko 245 tūkst. svečių iš Lietuvos, ir tai yra didžiausias vietinių keliautojų skaičius tarp visų mūsų šalies kurortų.

Tendencijos vietinio turizmo rinkoje – optimistinės. Valstybinis turizmo departamentas pranešė, jog vietinio turizmo bumas neslūgsta – „atradę“ pasaulį, lietuviai vis aktyviau „atranda“ ir Lietuvą. Vietiniai turistai sudaro pusę, t.y. 51,3 proc., Lietuvos turizmo rinkos.

Šios tendencijos akivaizdžiai atsispindi ir Palangos turizmo rinkoje – didžiausio šalies kurorto populiarumas tarp Lietuvos turistų vis didėja. Vietinių turistų skaičius 2017 m. Palangoje, palyginti su kitais šalies kurortais, išaugo daugiausiai – 11,5 proc. Neringoje vietinių turistų skaičius augo 9,3 proc., Druskininkuose – 0,2 proc. Birštonas, nors apgyvendintų vietinių turistų skaičiumi pernai beveik dvigubai nusileido Druskininkams, tačiau augimo spartumu jį pralenkė – 2017 m. Birštoną poilsiui rinkosi 55 proc. daugiau lietuvių.   

GALERIJA

  • Palanga – populiariausias kurortas tarp Lietuvos turistų
  • Palanga – populiariausias kurortas tarp Lietuvos turistų
  • Palanga – populiariausias kurortas tarp Lietuvos turistų
Palangos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vika

Ziurite i knyga,o matote spyga. Juk raso, kad populiariausias tarp lankomu Lietuvos kurortu, tai Druskininku, Birstono, Neringos, o ne uzsienio. Be to, turima omeny ne atostogos, o apsilankymas pvz. savaitgaliais, juros sventes, ar stintu sventes metu ir t.t. Tai galu gale skaitykite,kas parasyta ir tada rasykite komentarus.

Dėl "Lietuvaitės"

Tiksliai "jos" vardo nepasakysiu, bet jei bus vasia ivanovas iš peterburgo trolių namo, nenustebsiu. Bet apie bukus trolius jau ir maži vaikai žino.

tam Lietuvaitei

eigu sugebejai perskaitit,reiskia ir su klaidom supranti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS