Palangoje iššveitė šiukšliadėžes | Diena.lt

PALANGOJE IŠŠVEITĖ ŠIUKŠLIADĖŽES

Palangos komunalininkai išplovė visas J.Basanavičiaus gatvėje pastatytas šiukšliadėžes, nes nuo jų sklido nemalonus kvapas. Talpos nebuvo plautos nuo jų pastatymo. Tokių darbų gali tekti imtis ir Klaipėdai.

Šiukšliadėžės J.Basanavičiaus gatvėje buvo pastatytos prieš daugiau nei devynerius metus. Kurorto bulvare jų yra 80. Šiukšliadėžių vidus nebuvo plautas nuo pat jų atsiradimo pradžios.

„Iš išorės jas valydavome, plaudavome, bet į vidų nelįsdavome. Iš pirmo žvilgsnio šiukšliadėžės buvo švarios. Nuolat jas tuštiname, todėl atliekų per daug neprisikaupia. Lyg ir viskas buvo gerai“, – pasakojo Palangos komunalinio ūkio bendrovės direktorius Konstantinas Skierus.

Tačiau, pasak vadovo, šią vasarą, besilaikant karščiams, pastebėta, kad J.Basanavičiaus gatvėje tvyro nemalonus kvapas.

„Paprastas praeivis gal nieko ir nesuprastų. Tačiau mes – profesionalai. Pradėjome aiškintis, kad čia vyksta. Pažiūrėjome į šiukšliadėžių vidų“, – sakė vadovas.

Pasak K.Skieraus, šiukšliadėžių apačioje yra savotiška niša, kurioje buvo pastebėta priaugusių nešvarumų, kurie ir skleidė nemalonų kvapą.

„Net nepagalvojome, kad taip gali būti. Pamatę, kas viduje, iš karto puolėme plauti šiukšliadėžių. Ryte jos jau buvo švarios. Oras J.Basanavičiaus gatvėje pasikeitė. Nebebuvo nemalonaus kvapo“, – pasakojo vadovas.

Šiukšliadėžės buvo plaunamos aukšto spaudimo įrenginiu, naudojant specialias priemones. Į jas buvo įdėta ir kvapų. K.Skieraus teigimu, iškuopus talpas, šalia jų nebeliko musių ir vapsvų.

Tokios pat šiukšliadėžės yra pastatytos ir M.Mažvydo alėjoje. Anot K.Skieraus, miestuose jos labai populiarios.

„Manau, kad čia bus susiduriama su ta pačia problema. Ateityje šiukšliadėžes reikės plauti ir M.Mažvydo alėjoje. Jos labai pritunka. Žmonės juk į jas meta maistą, nebaigtus gerti gėrimus“, – tvirtino vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad Klaipėdoje pagal grafiką yra plaunami didieji buitinių atliekų konteineriai.

„Plauti gatvėse pastatytas šiukšliadėžes nėra būtinybės. Į jas dedami plastikiniai maišai ar įdėklai, su kuriais ir iškeliamos šiukšlės. Jei kuri nors šiukšliadėžė pradeda smirdėti, tai rangovai ją išplauna tyliai. Gal Palangos šiukšliadėžių kita konstrukcija“, – svarstė direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS