Palangoje – Pasaulio lietuvių bendruomenės lyderiai | Diena.lt

PALANGOJE – PASAULIO LIETUVIŲ BENDRUOMENĖS LYDERIAI

  • 3

Rugpjūčio 3–6 d. Palangoje Pasaulio lietuvių bendruomenės ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos lyderiai susiburs į suvažiavimą „Už lietuvybę, pilietiškumą ir solidarumą“. Renginys skirtas Pasaulio lietuvių bendruomenės 65-mečiui paminėti.

Pasaulio lietuvių bendruomenė (PLB) buvo įkurta 1958 m. Niujorke (JAV).

PLB sudaro visi lietuviai, gyvenantys už Lietuvos ribų, bei jų šeimų nariai.

Šiuo metu PLB jungia penkiuose žemynuose, 53 pasaulio šalyse veikiančias lietuvių bendruomenes.

Suvažiavime dalyvaus Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos nariai, krašto lietuvių bendruomenės ir jaunimo sąjungų pirmininkai, atstovai iš 30 pasaulio šalių lietuvių bendruomenių, taip pat – svarbiausių Lietuvos valdžios institucijų atstovai.

Suvažiavimo dalyviai Palangoje aptars PLB strategines kryptis, bendradarbiavimo ir sąveikos su Lietuvos institucijomis klausimus, taip pat bus kalbama bendradarbiavimo kovoje su dezinformacija tema, diasporos pilietiškumo stiprinimo klausimais.

Prieš 65 metus įkūrus PLB, viena svarbiausių diasporos užduočių buvo politinis lobizmas.

Užsienyje gyvenantys lietuviai buvo aktyvūs svarbiausių Lietuvai įvykių metu – skatino pasaulio šalis pripažinti 1918 m. atkurtą Lietuvos valstybę, sovietų okupacijos metais nuolat priminė apie atimtą laisvę.

Nuo 2014 m., kai Rusija okupavo Krymą, PLB visokeriopai palaikė Ukrainą, o prasidėjus plataus masto karui bendruomenės palaikymas dar labiau sustiprėjo, buvo renkamos lėšos Ukrainoje gyvenantiems lietuviams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tokiu budu buvo isrinkta grybauskaite

gyvename rusijoje daug metu buvo tvirta lietuviu bendruomene geri ir nuosirdus zmones taip ne visi kalbejo lietuviskai ypac jaunimo jau tevai galima sakyti nemokino ir nesnekejo tarp saves lietuviskai bet kas dar dziugino jog jie geranoriskai lankese visuose sventese ir susiburimuose labai gaila bet jinai isyro ir ka as noriu pasakyti kada vykdavo lietuvoje bet kokie rinkimai tai konsulai mums atsiusdavo laiskus balsavimo ir aisku beveik primigtynai nurodydavo uz ka balsuoti paradoksas bet daugiau nei puse net nezinojo nieko apie tuos kandidatus gaila bet niekas nesikeicia nelyko skaidriu rinkimu

Be pagarbos

Palikę Lietuvą sunkiu metu , palikę mus saugoti TAUTĄ , kalbą , papročius dar drįsta kalbėti apie lietuvybę ? Negirdėjote už kokius lietuvių kalbos darkymus seime balsuoja konservatoriai ir ponia Hassė ?

Rinkėjų balsai

Valdantieji išnaudoja šiuos svečius kaip savo rinkėjų verbavimą. Pasiklausiau tos jų pirmininkės Henkės. Nemalonu tapo nuo jos lietuvių kalbos klaidų, atviro simpatizavimo konservatoriams. " Šventikų" partija svečius priiminės kaip geriausius gimines, vežios po ministerijas, stums dvigubą pilietybę.... Konservatorių rinkėjų batalionas stumiamas visu pajėgumu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS