Palangoje – ypatingas policijos dėmesys dviratininkų eismui | Diena.lt

PALANGOJE – YPATINGAS POLICIJOS DĖMESYS DVIRATININKŲ EISMUI

  • 14

Palangos policininkės ir policijos rėmėjai jau ėmėsi bendrauti su kurorto gatvėmis dviračiais ir elektriniais paspirtukais važinėjančiais žmonėmis.

Palangos policininkės ir policijos rėmėjai jau ėmėsi bendrauti su kurorto gatvėmis dviračiais ir elektriniais paspirtukais važinėjančiais žmonėmis.

Pareigūnai tokį bendravimą vadina prevencinėmis priemonėmis. Įvairiose kurorto vietose pareigūnės praėjusį savaitgalį stebėjo, ar dviratininkai važinėja saugiai, ar nepažeidinėja taisyklių.

Didžiausias dėmesys buvo skiriamas mažiesiems eismo dalyviams. Vaikams ir jų tėvams priminta, kad dviračių vairuotojams ir keleiviams, jaunesniems nei 18 metų, privaloma dėvėti užsegtą šalmą.

Prievolė galioja ir važiuojant elektriniu paspirtuku.

Dauguma tėvų, kurių atžalos važinėjo be šalmų, teisinosi atvykę iš kito miesto ir šalmus tiesiog pamiršę namuose.

Jiems paaiškinta, kad vaikų saugumas yra jų pačių rūpestis, o toks užmaršumas gali baigtis didele nelaime.

Jaunuoliams nuo 16 iki 18 metų už šalmo nedėvėjimą gali grėsti ir piniginė bauda nuo 20 iki 40 eurų.

Dviračių bei elektrinių paspirtukų vairuotojams pareigūnės priminė apie draudimus, galiojančius kurorte šioms transporto priemonėms. Ant jūros tilto ir Palangos botanikos parke dviračių eismas draudžiamas nuolat.

Važinėtis J.Basanavičiaus gatve negalima nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 1 dienos. Pažeidusiems šiuos draudimus gresia bauda nuo 20 iki 40 eurų.

Dviračių ir elektrinių paspirtukų eismo saugumui Palangos bendruomenės pareigūnės nuolat skiria didelį dėmesį, todėl tokios šviečiamosios akcijos bus rengiamos ir ateityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Na chrien

Nėra ko žolynuose sėdėti ir "hot dogus" ėsti. Tam yra kavinės, o jei pinigų neturi - namai. Nepatinka Palanga, sėdekit savo "kiauleikiuose"

...

Buvo atlikti tyrimai kad šunys platina 'coroną' (beje, būtent per savo išmatas), bet... juk pelningiau šunų BIZNĮ palikt, o dar vietoje to priverst žmones antsnukius nešiot - dvigubas BIZNIS! :/

Jūra

Kas liečia šunis tai tikrPalangoje su jais baisu ir kitur.Į vežimėlius (maisto kelia) ir į kavinę, pliažą tempia.... Negalvoja jog kitiems nemalonu, o š....nerenka, jai niekas nemato, pabandyk ka padakyti tai išgirsi ko negirdejai. Žodžiu Lietuvoje jiems matomai negalioja įstatymai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS