Pamario gatvėje bręsta pokyčiai | Diena.lt

PAMARIO GATVĖJE BRĘSTA POKYČIAI

Klaipėdoje ruošiamasi kardinaliems Pamario gatvės pokyčiams, dėl kurių teks iškirsti dalį Girulių miško. Netolimoje ateityje numatoma gauti statybos darbų leidimą platinti kelią bei kitiems suplanuotiems darbams. Gatvės remontas prasidės kitąmet.

Gyventojai jau pastebėjo šios gatvės laukiančių pokyčių ženklus.

Nuo šios arterijos susikirtimo su P.Lideikio g. jau pradėta žymėti teritorija, kurioje teks iškirsti medžius, platinant Pamario g.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėjos Vaidos Lendraitienės teigimu, artimiausiu metu šioje teritorijoje esančių medžių dar nežadama pradėti šalinti.

"Apie kirtimą kalbėti dar anksti, tačiau projektas yra parengtas. Netrukus planuojame turėti statybos leidimą. Šiemet žadame pirkti rangos darbus", – paaiškino V.Lendraitienė.

Pašnekovės teigimu, didieji gatvės rekonstrukcijos darbai prasidės 2017-aisiais, šiemet tikėtini tik parengiamieji darbai. Medžius taip pat planuojama kirsti kitąmet.

Už juos savivaldybė į valstybės biudžetą pernai turėjo sumokėti apie 300 tūkst. eurų siekiantį "išmiškinimo" mokestį. Bendras miško, kurį reikia iškirsti plotas, sudaro 9,38 hektaro.

Gatvės atnaujinimo darbai prasidės nuo Pamario g. sankirtos su P.Lideikio g. ir tęsis iki miesto ribos. Darbai bus atliekami 4,6 km ilgio gatvės ruože.

V.Lendraitienės pabrėžė, gatvė taps šiek tiek platesnė, tačiau eismo juostų skaičius išliks toks pat.

"Gatvės pagrindai yra prasti, todėl reikia keisti ir juos. Čia viskas bus keičiama kapitaliai", – pastebėjo pašnekovė.

Greta praplatėjusios gatvės turėtų atsirasti daugiau automobilių stovėjimo vietų, kai kur bus nubraižytos greitėjimo ir lėtėjimo juostos, įrengti šaligatviai, pėsčiųjų takai, gatvės apšvietimas žadama atnaujinti senąjį dviračių taką.

Planuojama ir eismo organizavimo pokyčių – P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankryža taps žiedinė.

"Manome, kad žiedas išspręs kamšačių vasarą problemą. Prieš P.Lideikio g. iš Pamario g. atsiras keturios eismo juostos išvažiuoti į sankryžą", – paaiškino V.Lendraitienė.

Šiuo metu Pamario ir Šlaito gatvių sankirtoje pirmoji laikoma šalutiniu keliu, o po remonto taps pagrindiniu.

Planuojama, kad visi darbai atsieis apie 4,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tam Melnragė

Galite jau pradėti kirsti, kuoliukai jau sukalti, nes jei nesuskubsite, galite pavėluoti.

Sankryža

Kai pristatinėjo projektą sakė, kad Lydeikio, Pamario , Audros g. sankryžoje eismas bus reguliuojamas išmaniuoju šviesoforu, bet po to matyt persigalvojo- nes to eismo ten tik mėnesį per metus, ką ten reguliuoti, tai nutarė daryti žiedinę sankryžą, gal bus pigiau.

Melnragė

Gerai, bus malkų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS