Iš pareigų traukiasi strategas: Klaipėda be mėlynojo proveržio neliks? | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ TRAUKIASI STRATEGAS: KLAIPĖDA BE MĖLYNOJO PROVERŽIO NELIKS?

Postą palieka vienas pagrindinių vadinamosios mėlynojo proveržio strategijos kūrėjų, viešosios įstaigos "Klaipėda ID" direktorius Simas Simanauskas. Vyras neslėpė planų dirbti privačiame sektoriuje.

Iškeitė į energetikos sritį

Viešosios įstaigos "Klaipėda ID" (buvusi KEPA), kurios steigėja ir savininkė Klaipėdos savivaldybė, vadovu S.Simanauskas, nugalėjęs per 30 kandidatų, tapo 2017-ųjų rugpjūtį.

Išrinkus naują direktorių garsiai prabilta ir apie Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją iki 2030-ųjų.

Ambicingi užmojai, pavadinti mėlynuoju proveržiu, per dešimtmetį turėtų kardinaliai pakeisti miesto veidą – juos įgyvendinus Klaipėda esą taps geriausia vieta gyventi ir investuoti ne tik šalyje, bet visame Baltijos regione, o gyventojų skaičius padidės 40 tūkst.

Pasak S.Simanausko, jam pasitraukus iš pareigų visi iškelti tikslai bus toliau įgyvendinami suformuotos komandos.

"Mano didžiausia misija – kad ši organizacija būtų išvystyta, sėkmingai gyvuotų. Šiuo metu dirbame visu pajėgumu ir toliau ieškome žmonių, plečiamės ir turime ambicingų tikslų, kuriuos reikia įgyvendinti pagal numatytą strategiją. Manau, duotas geras startas, o dabar tiesiog reikia naujo vadovo, naujos energijos. Džiaugiuosi komanda ir tuo, ką nuveikėme", – kalbėjo pašnekovas.

Jo žodžiais, priimti tokį sprendimą po pustrečių metų veiklos "Klaipėda ID" paskatino naujos karjeros galimybės.

"Dirbsiu energetikos sektoriuje, kur seniai ir norėjau", – akcentavo S.Simanauskas.

Nutolti nuo Klaipėdos vyras neplanuoja – dirbs privačioje kompanijoje, kuri vystys saulės energijos parkus visoje Lietuvoje.

Gavo solidų atlygį

Prašymą išeiti iš darbo vadovas pateikė nuo kovo 2-osios.

Pasirašyti dokumentą dar turi duoti Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Veikiausiai jau greitai bus skelbiamas konkursas "Klaipėda ID" vadovo pareigoms užimti.

S.Simanauskas sakė neabejojantis, kad pavyks atrinkti tinkamą kandidatą.

Juolab kad siūlomas atlygis – išties patrauklus.

Praėjusių metų ketvirto ketvirčio duomenimis, direktoriaus vidutinis mėnesio atlyginimas su priedais ir priemokomis, neatskaičius mokesčių, siekė 3 287 eurus.

Taigi, darbo užmokestis "į rankas" yra apie 2 tūkst. eurų.

Viešosios įstaigos įstatuose teigiama, kad pagrindinis agentūros tikslas – "darnaus Klaipėdos miesto verslumo ir konkurencingumo, investicijų ir investicinio patrauklumo bei teritorijų urbanistinio vystymo skatinimas ir plėtra, viešųjų paslaugų smulkiajam ir vidutiniam verslui teikimas".

Skelbiama, kad 2018-aisiais "Klaipėda ID" vykdomos veiklos pajamas sudarė 421,9 tūkst. eurų, o pernai, pagal rugsėjo 30 d. ataskaitos duomenis – apie 320,7 tūkst. eurų.

Pokyčiai – ir savivaldybėje

Tam tikri pasikeitimai ekonominės plėtros srityje netrukus įvyks ir Klaipėdos savivaldybėje.

Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjos postą palieka Reda Švelniūtė.

Tarnautoja Personalo skyriui yra pateikusi prašymą atleisti iš užimamų pareigų nuo vasario 28-osios. Tai patvirtino Klaipėdos savivaldybės atstovė Aušra Lukauskienė.

Kol kas nėra žinoma, kas paskatino vedėją priimti tokį sprendimą.

Pagal nuo balandžio įsigaliosiančią naują savivaldybės administracijos struktūrą minėto skyriaus nebeliks, jį pakeis Ekonominės plėtros grupė, o tarptautiniais ryšiais rūpinsis mero sekretoriate suformuota komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

traukinukas is melynojo proverzio

saunuolis bek is ten ,nes visi proverziai ir isisavinimai traukinuko studijoms jau tikrai visuomenininku apskusti prokuraturai,na dar STT.Negali studija kainuoti 400000 ir daugiau,kad traukinuko nereikia Klaipedai

To KLP

Dar ir uostą užsimanėt sugriauti? Miesto negana, mišiūganos...

Oiiii..

Susiviliojau apmokymais.. sumokėjau 400 eu...sugaišau savaitę..DABAR SPJAUDAUSI IR KEIKIU: Niekiniame nieke pateiktas Niekas. Seniai tokios apgavystės nepatyriau.. O, pasirodo, šis procesas dar vadinamas ,,minkštaisiais projektais":/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS