Paroda – geriausias verslo indikatorius („Individuali statyba“ programa) | Diena.lt

PARODA – GERIAUSIAS VERSLO INDIKATORIUS ("INDIVIDUALI STATYBA" PROGRAMA)

  • 1

Šią savaitę Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, keturias dienas vyks tradicinė paroda „Individuali statyba 2014“.  Kokį vaidmenį vaidina tokios parodos aukščiausių technologijų laikais, kai internetas, įvairūs portalai akimirksniu suteikia žinių apie naujoves, įvykius, leidžia nukeliauti į įvairias pasaulio šalis, įmones, bendroves.  Ar tokios parodos – vakar diena, o gal tai – vienas ryškiausių švyturių, rodančių kelią verslo, meno politikos atstovams?

Pasak parodą organizuojančios bendrovės "Expo Vakarai" direktoriaus Sauliaus Savickio, parodos turi savo ypatingas komunikacines galimybes, kurios neprieinamos kitoms komunikacijos priemonėms.

Pavyzdžiui, paroda suteikia galimybę ne tik realiai bei materialiai pristatyti prekes, bet ir parodyti jų veikimą. Su profesionaliu techniniu pristatymu čia tiesiogiai ir neatskiriamai susisieja asmeniškai gauta informacija, dialogo galimybė. Be šito pirkėjams sunku priimti sprendimus įsigyjant šiuolaikinę sudėtingą produkciją, kai egzistuoja tiek daug pasiūlymų, jų įvairovė, techninis sudėtingumas bei plačios panaudojimo galimybėms.

Keitimasis patirtimi bei derybų reikšmė kuo toliau, tuo vis labiau didėja – asmeniniai kontaktai bei patikimi dalykinių partnerių santykiai šiandien tampa vis svarbesnis faktorius priimant sprendimus. Štai kodėl daugumai produkcijos rūšių parodų nepakeičia net labiausiai išvystytos informacinės technologijos.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas:

– „Expo Vakarai“ organizuojamos parodos leidžia drąsiai sakyti, kad Klaipėda – Lietuvos ekonomikos lopšys. Labai svarbu, kad paroda „Individuali statyba 2014“ pritraukia verslo, meno žmones ne tik iš Vakarų Lietuvos regiono, bet ir iš didžiųjų šalies miestų. Noriu pasidžiaugti šaunia kūrybinga, jaunatviška parodos rengėjų komanda, kuri kasmet išsikelia vis didesnius tikslus, ieško naujų parodų rengimo formų. Kaip žinia, šiandien negalime pasigirti atskiromis erdvėmis, kurios būtų skirtos tik parodų rengimui. Bet tikrai tikiu, kad besivystanti Klaipėdos ekonomika, verslo kontaktai paspartins tokių erdvių atsiradimą ir Klaipėdoje bus rengiamos ne tik regioninės, bet ir tarptautinės parodos.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų direktorius Viktoras Krolis:

– Žinoma, reikia džiaugtis, kad Klaipėdoje rengiamos parodos įgauna vis platesnius užmojus. Tačiau matyčiau ateityje dar daugiau išplėstą parodų paketą, kuris leistų įmonėms, pavieniams verslininkams įgyti naujų kontaktų. Skatinčiau „Expo vakarų“ komandą pagalvoti, kaip jų rengiamos parodos galėtų tapti Lietuvos verslo trauka. Nes labiausiai nesinori, kad paroda būtų tarsi mugė, kurios pagrindinis akcentas „perku-parduodu“. Gyvenimas eina į priekį didžiuliais žingsniais, paroda-mugė – tai neperspektyvu, tai jau vakar diena. Ir labai norėtųsi, jog ateitų tokia diena, kad parodų dalyviams sumažėtų dalyvavimo sąnaudos, kad atsirastų naujos erdvės, nauji kontaktai, kad atvyktų kuo daugiau Lietuvos, kaimyninių šalių verslininkų ir jie norėtų dalytis savo patirtimi.

Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų AHK direktorė Audronė Ercienė:

– Turime ne vieno dešimtmečio parodų organizavimo patirtį. Dažnai tenka būti Vokietijoje rengiamose parodose, todėl galiu pasakyti, kad jei verslininkas nori pasitikrinti savo pasiektą lygį, pažiūrėti, ar jo prekė paklausi tarptautinėje rinkoje – geresnį būdą nei dalyvavimas parodoje sunku ir įsivaizduoti. Vokietija pagal rengiamų parodų skaičių pirmauja pasaulyje. Į parodas Vokietijoje labai daug įmonių, verslo atstovų važiuoja ne tik kaip dalyviai, labai daug kas renkasi ir parodų lankytojų vaidmenį. Žinoma, kalbant apie Lietuvoje rengiamas parodas, reikia pripažinti, kad jos yra regioninės. Tačiau jų svarbos negalima menkinti, ar galvoti, kad jos nereikalingos. Priešingai, labai sveikinu parodos „Individuali statyba 2014“ organizatorius, kurie šiais metais praplėtė parodos paketą, pakviesdami specialistus, profesionalus skaityti pranešimus, pasidalyti savo patirtimi ir naujausiomis žiniomis.

Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė:

– Parodų rengimas šalies regionuose – didžiulė vertybė. Bendravimas virtualioje erdvėje, ieškojimas verslo kontaktų, greitas naujovių aprašymas – tai tik viena medalio pusė. Tačiau tiesioginio komunikavimo, asmeninių klausimų sprendimas, naujovių koncentracija vienoje vietoje – tai unikalus parodos išskirtinumas. Žinoma, gyvenimas eina į priekį, parodų rengėjai puikiai suvokia, kad jų formatas kiekvienais metais turi būti kuo patrauklesnis, kuo įdomesnis, norint pritraukti ne tik dalyvius, bet ir kuo didesnius lankytojų srautus. Man labai smagu, kad Lietuvoje rengiamos parodos organizuoja konferencijas, kuriose pranešimus skaito profesionalai, žmonės, kurie turi didžiulę profesinę patirtį.

Strateginės savivaldos instituto direktorius Stasys Paulauskas:

– Tiesioginis kontaktas, galimybė pačiupinėti, savomis akimis pamatyti gausybę stendų, kalbėtis su verslo, meno žmonėmis, savo srities žinovais. Kito tokio reiškinio, kuris galėtų tai pasiūlyti, šiai dienai nežinau. Todėl parodų organizavimas, manau, turėtų turėti dar didesnį poreikį. Žinoma, organizatoriai turi labai gerai apgalvoti ir estetinę aplinką, kad žmogus atėjęs į parodą gautų ne tik žinių, naujovių bagažą, jis turi gauti peno ir akiai, ir ausiai. Manau, kad netolimoje ateityje mūsų regione turėtų atsirasti nuolat veikiančios parodų erdvės, kurios demonstruotų naujoves. Inovacinis centras Vakarų Lietuvoje – tai didžiulės pažangos žingsnis.

Informacija

Statybų verslo paroda „Individuali statyba 2014“ vyks balandžio 10-13 d., Klaipėdos "Švyturio" arenoje.

Dalyvavimas konferencijose ir seminaruose nemokamas (mokamas tik įėjimas į parodą).

Parodos darbo laikas: 10 d. nuo 11 iki 19 val., 11-12 d. nuo 10 iki 19 val., 13 d. nuo 10 iki 17 val.

Informacija: tel.: (8 686) 56 450, www.expo-vakarai.lt

Seminarų ir konferencijų PROGRAMA

1 seminarų salė

Balandžio 10 d. (ketvirtadienis)

12-13 val. – „Tikslinė rinka – Vokietija“ (Pranešėjai: Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Lietuvos biuro vadovė Audronė Ercienė, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Lietuvoje konsultantė Gintarė Jonynienė.)

13 -13.30 val. – REGISTRACIJA. Naujadaros konferencija: Darnioji namų energetika 2014. Konferencija skiriama paminėti Lietuvos narystės ES 10-metį.

13.30 -13.45 val. – Konferencijos atidarymas. Sveikinimo žodis.

13.45-14.15 val. – „Namų energetikos darnioji naujadara“. (Pranešėjas: Strateginės savivaldos instituto direktorius dr. Stasys Paulauskas.)

14.15-14.45 val. – „Vėjo ir saulės elektrinių projektavimo ir įrengimo naujovės“. (Pranešėjas: Lietuvos vėjo energetikų asociacijos direktorius Aleksandras Paulauskas.)

14.45-15 val. – Kavos pertrauka.

15-15.30 val. – „Išmaniojo būsto energetikos sistemų tobulinimas“. (Pranešėjas: UAB "Aedilis" direktorius Raimundas Slavinskas.)

15.30-16 val. – „Elektromobiliai ir jų įkomponavimas į išmaniojo namo sistemą“. (Pranešėjas: UAB „Elektromobiliai“ projektų vadovas Nerijus Rakauskas.)

16-16.30 val. – Diskusijos.

17 val. – Konferencijos pabaiga.

Balandžio 11 d. (penktadienis)

10.30-11.30 val. – „Keraminės, klinkerinės ir sendintos plytos“. (Pranešėja: Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentė daktarė Ramunė Žurauskienė).

11.30-12.30 val. – „Plastikinis šulinys prie individualaus namo – kaip jį įsirengti“. (Pranešėjas: Medžiagų vartotojų ir gamintojų asociacijos atstovas doc. dr. Rimvydas Žurauskas.)

12.40-14.30 val. – Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos ir žurnalo "Statyba ir architektūra" seminaras "Netolima vizija – būstas, kurio nereikia šildyti". (Pranešėjai: Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius, UAB „Eika“ energetinių projektų koordinatorė Rasa Pečiulaitė, UAB „Rockwool“ techninis vadovas dr. Andrius Buska.)

14.30-16 val. – "Šiaudų skydai pasyvių namų statyboje – aukščiausias ekoinovacijos pasiekimas pasaulyje". (Pranešėjas: Lietuvos šiaudinių namų statytojų asociacijos pirmininkas, šiaudų skydų išradėjas, UAB "Ecococon" gamybos vadovas Domantas Surkys.)

16-17 val. – „Verslo finansavimo galimybės UAB Medicinos banke“ (Pranešėjas: UAB Medicinos banko Klaipėdos filialo direktorius Vaidas Vyšniauskas.)

17-18 val. – „Šilumos siurblių taikymas daugiabučių renovacijos procese“ (Pranešėjas: UAB "Ekoklima" vadovas Robertas Kleštornas.)

Balandžio 12 d. (šeštadienis)

11-12 val. – „Koks namas geresnis – tradicinės ar šiuolaikinės architektūros? Istorija, dabartiniai reikalavimai, praktinis šiuolaikinio namo projektavimo pavyzdys.“ (Pranešėjas: Roda Architects, Rytis Kaminskas.)

12-12.30 val. – „Kaip projektuoti ir kaip statyti pasyvų namą. Praktiko patirtis.“ (Pranešėjas: Roda Architects & Descon, Mindaugas Dagys.)

12.30-12.40 val. – Pertrauka.

12.40-13.10 val. – „Tinkami ir netinkami daugiabučių renovacijos investicinio plano rašymo būdai. Kokie parametrai iš tikrųjų svarbūs?“ (Pranešėjas: Šiltaupa.lt.)

13.10-13.40 val. – „Kaip pasirinkti termoizoliacijos medžiagas“ (Pranešėjas: BASF, Artūras Indičianskis.)

13.40-14.10 val. – „Kaip įstatyti langą be šalčio tiltų?“ (Pranešėjas: Remigijus Balčikonis.)

14.10-14.40 val. – „Saulės kolektorių panaudojimas privačiuose ir daugiabučiuose namuose“ (Pranešėjas: UAB "Informacinių technologijų pasaulis“, šilumos energetikos inžinierius Nemunas Tumavičius.)

15-16 val. – "Muzikinis garsas Jūsų namuose". )Pranešėjas: Artašes Gazarian.)

2 seminarų salė

Balandžio 10 d. (ketvirtadienis)

11-12. val. – "Augalų parinkimas ir komponavimas pastato interjere. Sveikos aplinkos kūrimas su vaistiniais, prieskoniniais ir aromatiniais augalais". (Pranešėjai: prof. dr. Algimantas M. Olšauskas, kraštovaizdžio architektė Ramunė Urbonienė.)

12-13 val. – „Ateities technologijų poveikio būsto statyboms tendencijos“. (Pranešėjas: Lietuvos inovacijų centro projektų konsultantas, Kosmoso mokslo ir technologijų instituto direktorius plėtrai Saulius Lapienis.)

13.15-14.15 val. – „Kada renovuosime renovuotus pastatus? Kaip suprojektuoti pasyvų pastatą. Ar reikia jį sertifikuoti?“ (Pranešėjas: Nacionalinės pasyvaus namo asociacijos direktorius Aidas Vaičiulis.)

15-16 val. – „Koks namas geresnis – tradicinės ar šiuolaikinės architektūros? Istorija, dabartiniai reikalavimai, praktinis šiuolaikinio namo projektavimo pavyzdys.“ (Pranešėjas: Roda Architects, Rytis Kaminskas.)

16-16.30 val. – „Pasyvaus namo automatizavimas. Ar atsiperka protingo namo sistemos? Ką namuose reikia automatizuoti?“ (Pranešėjas: "Jung Lietuva" direktorius Raimundas Skurdenis.)

16.30-17 val. – „Saulės kolektorių panaudojimas privačiuose ir daugiabučiuose namuose“. (Pranešėjas: UAB "Informacinių technologijų pasaulis“ šilumos energetikos inžinierius Nemunas Tumavičius.)

17-18 val. – "Vėjo elektrinių poveikis kraštovaizdžiui. Neigiamo poveikio sumažinimo priemonės." (Pranešėjas: kraštovaizdžio architektas Jonas Abromas.)

18-19 val. – "Baltų kultūros parkas Kinijoje. Patirtis Lietuvai." (Pranešėjas: prof. dr. Petras Grecevičius.)

Balandžio 11 d. (penktadienis)

11-12 val. – "Kraštovaizdžio ir sodybų aplinkos tvarkymo tendencijos Europoje." (Pranešėjas: kraštovaizdžio architektas Romas Marčius.)

12-12.10 val. – Konferencija „RENOVACIJA LIETUVOJE ĮSIBĖGĖJA“. Sveikinimo žodį tars Aplinkos ministerijos viceministrė Daiva Matonienė.

12.10-12.40 val. – „Renovacija Lietuvoje įsibėgėja – kaip užtikrinti tinkamą jos eigą?“ (Pranešėja: aplinkos ministerijos viceministrė Daiva Matonienė.) Klausimai.

12.40-13.10 val. – „Daugiabučių atnaujinimo programa – proceso eiga, aktualiausios problemos ir jų sprendimo būdai, pasiekti rezultatai ir ateities planai“. (Pranešėjas: BETA direktorius Valius Serbenta.) Klausimai.

13.10-13.40 val. – „Pirkimų per CPO ypatumai“. (Pranešėjas: BETA Programų rengimo ir įgyvendinimo skyriaus specialistas Edvardas Petrauskas.) Klausimai.

13.40-14 val. – Pertrauka.

14-14.30 val. – „Tinkamas kokybės valdymas – vienas iš svarbiausių renovacijos sėkmės garantų“. (Pranešėjas: BETA Programų rengimo ir įgyvendinimo skyriaus specialistas Edvardas Petrauskas.) Klausimai.

14.30-15 val. – „Atnaujinamų pastatų ir techninių prižiūrėtojų kontrolė“. (Pranešėja: Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Klaipėdos skyriaus vedėja Lilija Masiulienė.) Klausimai.

15-15.30 val. – „Investicijų projektų finansavimas įgyvendinant Daugiabučių atnaujinimo (modernizavimo) programą“. (Pranešėjas: Šiaulių banko Kredito rizikos departamento analitikas Gedas Janėnas.) Klausimai.

16-17.30 val. – „Paprastesnis, spartesnis ir efektyvesnis teritorijų planavimo reglamentavimas“. (Pranešėjas: Aplinkos ministerijos teritorijų planavimo, urbanistikos ir architektūros departamento direktorius.Marius Narmontas).

Balandžio 12 d. (šeštadienis)

11-12 val. – „Mikroorganizmų nauda“. (Pranešėja: dr. Loreta Piaulokaitė – Motuzienė, UAB „Ekoakademija“).

12-13 val. – „Apie atsinaujinančią energetiką ir jos plėtrą gyvenamuose namuose Lietuvoje ir ES“. (Pranešėjai: Seimo narys Linas Balsys, Atsinaujinančių energijos išteklių konfederacijos prezidentas Martynas Nagevičius.)

13.10-14.20 val. – „Atsinaujinanti energetika namuose šildymui – ką pasirinkti? Geoterminį, saulės energijos šildymą, oras-oras, oras-vanduo šilumos siurblių naudojimą namo šildymui“. (Pranešėjai: Simonas Sebeckas „Vilpra“ atstovas, Žydrūnas Mackevičius. Šildymą biokuro katilais pristato UAB „Biokaitra“ atstovas.)

14.30-15.30 val. – „Fotovoltinė saulės elektrinė kaip architektūrinis statinio elementas“. (Pranešėjas: UAB "Solet Technics" direktorius Andrius Karazinas.)

15.40-16.10 val. – "Išmaniosios garso perdavimo technologijos namuose. "BOSE" SoundTouch sistemos". (Pranešėjas: Vidas Černeckis, AVPRO.)

16.20-16.50 val. – „Virtuali namo statyba – jokių klaidų, tikslus biudžetas ir sutaupytas laikas!" (Pranešėjas: Mindaugas Gečas, MB BIMARTEC komandos vadovas).

NAUJADAROS KONFERENCIJA: Darnioji namų energetika 2014. Konferencija skiriama Lietuvos narystės ES 10-mečiui paminėti!

Pranešimus skaitys geriausi Lietuvos darniosios energetikos mokslininkai, ekspertai, kurie pasidalys savo tyrimų rezultatais, įžvalgomis ir kitų šalių patirtimi, kaip galima aprūpinti savo namus pigia ir saugia energija, panaudojus gausius vietos energijos išteklius.

Į konferenciją kviečiami mokslo, verslo bei viešojo administravimo specialistai, suinteresuoti įgyti daugiau žinių apie atsinaujinančių energijos išteklių plėtros geografinius, techninius, technologinius, ekonominius, ekologinius, socialinius, teisinius bei kitus veiksnius.

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas (galioja bilietas į parodą). Būtina išankstinė registracija. Dalyviams bus įteikti konferencijos dalyvių pažymėjimai.

Konferenciją rengia: Strateginės savivaldos institutas

Vieta: "Švyturio" arena, Dubysos g. 10, Klaipėda, 1 seminarų salė

Laikas: 2014 m. balandžio 10 d. nuo 13.30 iki 17 val.

Registracija: tel.: 8 46 350560, www.eksponente.lt

Konferencija „RENOVACIJA LIETUVOJE ĮSIBĖGĖJA“

Pranešimus skaitys: LR aplinkos ministerijos viceministrė ir kiti specialistai. Tai pat BETA Programų rengimo ir įgyvendinimo skyriaus specialistai, banko departamento analitikas.

Į konferenciją kviečiami: Vakarų Lietuvos savivaldybių paskirti projekto administratoriai, butų ūkio, bendrijų pirmininkai, šilumos tinklų atstovai, energinio efektyvumo didinimo agentūros, miesto ūkio departamentų atstovai.

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas (galioja bilietas į parodą).

Apie efektyvesnį teritorijų planavimo reglamentavimą pranešimą skaitys Aplinkos ministerijos Teritorijų planavimo, urbanistikos ir architektūros departamento direktorius. Šis pranešimas skirtas savivaldybių Urbanistinės plėtros departamentams, Architektūros ir miesto planavimo skyriams, Strateginio planavimo skyriams, architektams.

Konferenciją rengia: Aplinkos ministerija

Vieta: "Švyturio" arena, Dubysos g. 10, Klaipėda, 2 seminarų salė

Laikas: 2014 m. balandžio 11 d. nuo 12 iki 17.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

BUS MUGE

Bus plataus pasirinkimo uzsigulejusiu prekiu muge,niekas nesikeicia.Parodos bent jau Lietuvoje tampa atgyvena;net jos pavadinimas neatspindi parodos tematikos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS