Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena šiemet bus minima Klaipėdoje | Diena.lt

PARTIZANŲ PAGERBIMO, KARIUOMENĖS IR VISUOMENĖS VIENYBĖS DIENA ŠIEMET BUS MINIMA KLAIPĖDOJE

  • 15

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos šventė šiais metais vyks Klaipėdoje, mininčioje krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį.

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM), gegužės 20-ąją Kruizinių laivų terminale vyksiančiame renginyje numatomas NATO naikintuvų sveikinimo skrydis, karinės operacijos inscenizacija.

Be kita ko, visi apsilankiusieji turės galimybę susipažinti su Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų padalinių ginkluote, technika, kita įranga.

Taip pat bus tęsiama tradicija Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną vainikuoti sekmadieniniu žygiu partizanams atminti. Gegužės 21-ąją organizuojamas 10 kilometrų pėsčiųjų žygis Žemaičių apygardos Kardo rinktinės partizanų kovos keliais Kretingos rajono Darbėnų seniūnijoje.

Šis tradicinis KAM ir Lietuvos kariuomenės organizuojamas renginys kasmet vyksta trečią gegužės savaitgalį vis kitame mieste ir regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

idomu

> Senukas. O jų nužudyti valstiečiai, moterys, vaikai kas?

Senukas

Lietuvos partizanai musu didvyriai amžina šlove jiems

to Baikit

Kas tau brangu o ne mums, landzbergyno kiemsargi :D)) Tu ne tik savo mastymo neturi bet ir nesiorentuoji tikrovėj. Eik toliau giedot ditrambus savo Ožio batui ir nemėtyk iki gyvo kaulo įkyrėjusių išsireiškimų normaliems piliečiams. Kol kas. O tai gali greit viskas pasikeist ir lėksi kitam teroristui - griovėjui tarnaut.Bus nepatogu jei visi atsimins visus dabartinius tavo kliedesius:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS