Pasaulį stebinančios jachtos iš Rygos | Diena.lt

PASAULĮ STEBINANČIOS JACHTOS IŠ RYGOS

Rygos uosto laisvojoje zonoje veikia ypatingus, naujausiomis technologijomis pasižyminčius pramoginius laivus statanti įmonė „Latitude Yachts“.

Pirmoji elektrinė jachta

Šiuo metu ši laivų statykla, kaip pranešė Rygos uosto administracija, vykdo tris skirtingų jachtų statybos projektus.

Daugiausia dėmesio sulaukia šiuolaikine „tesla“ ant vandens vadinama visiškai elektrinė 18 metrų ilgio jachta. Joje sumontuoti du 400 kW galios elektriniai varikliai leidžia pasiekti iki 34 mazgų (63 km/val.) greitį.

Pristatoma, kad tai bus pirmasis visiškai elektrinis pramoginis laivas.

Išskirtinis jo bruožas ir tai, kad korpusas sumontuotas iš naujoviškos, ypač lengvos kompozicinės medžiagos. Ji 40 proc. lengvesnė už panašius poliesterio laminato laivus.

„Latitude Yachts“ projektų vadovas Robertas Trautmanis teigė, kad prie šio naujausio projekto dirba keliasdešimt patyrusių laivų statybos specialistų, daugiausia latviai.

Koncepcija: laivų statyboje ypač populiarėja vadinamosios plūduriuojančios salos. (rop.lv nuotr.)

Kol kas neskelbiama, kiek kainuos statoma vandens „tesla“. Elektrinę jachtą planuojama pristatyti rudenį vyksiančioje Monako jachtų parodoje, kurioje kasmet bus parodoma daugiau nei 100 unikalių superjachtų iš viso pasaulio.

Šeimininkui ir svečiams

Tarptautinėje motorinių jachtų rinkoje jau pristatoma iš stiklo plastiko Rygoje gaminama 52 metrų ilgio sportinė jachta.

Nurodoma, kad ji bus pastatyta 2022 m. Preliminari jos kaina 33,5 mln. eurų.

Prabangi jachta skirta laivo šeimininkui priimti iki 12 svečių. Svečių kambarius sudaro dvi vienodos VIP kajutės su poilsio zona ir du vienodi dviejų lovų kambariai.

Prabanga: šiuolaikinės jachtos svečių priėmimo zona. (autoevoliution.com nuotr.)

Atskirai suformuota laivo šeimininko zona su vestibiuliu, biuru, poilsio zona, rūbine, vonia, garo dušu, miegamuoju.

Laive įrengta atskiras prabangus valgomasis, bendra žaidimų vieta, vakarėlių rengimo zona, atvirame denyje yra deginimosi terasa, atviras baseinas, kokteilių baras, kur galima mėgautis tekančia ar besileidžiančia saule.

Plūduriuojančios salos

Kitas Rygos uosto kūrinys – „Latitude“ laivas, kuris susideda iš trijų korpusų, sujungtų didele platforma su dviem barais, baseinu, restoranu ir saulės terasa, kurią galima paversti šokių aikštele.

Tai yra vadinamosios plūduriuojančios salos – palyginti nauja, bet itin populiarėjanti pramoginių laivų statybos koncepcija.

Madinga: nedideliuose laivuose įrengiama deginimosi aikštelė su atvirais baseinais. (autoevoliution.com nuotr.)

Baigus projektą, laivą planuojama laikyti vienoje iš Prancūzijos pakrantės įlankų.

Neatmetama, kad Rygoje tokių laivelių gali būti statoma ir daugiau, nes atsirado net keletas užsakovų, kurie norėtų kažko panašaus.

„Latitude Yachts“ šiuo metu stato ir 32 metrų ilgio žvejybos tralerio korpusą. Šio laivo užsakovė Danijos žvejų bendrovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

>

Lyg fainai,bet paskutinis sakinys pastate i vieta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS