Pasaulinės turizmo dienos išvakarėse – optimistinės nuotaikos | Diena.lt

PASAULINĖS TURIZMO DIENOS IŠVAKARĖSE – OPTIMISTINĖS NUOTAIKOS

Pasaulinės turizmo dienos išvakarėse besibaigiančiu turizmo sezonu džiaugiasi tiek Klaipėdos miesto vadovai, tiek ir Turizmo informacijos centro atstovai. Šie metai visam Klaipėdos miesto turizmo sektoriui buvo itin sėkmingi.

Pasaulinė turizmo diena visame pasaulyje minima rugsėjo 27-ąją. Šią dieną turizmo srities darbuotojai gali pasidžiaugti praėjusio turistinio sezono rezultatais.

Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, per pirmąjį šių metų pusmetį tarptautiniais jūrų keltais buvo pervežta 14 proc. daugiau keleivių nei pernai (virš 110 tūkst. keleivių). 

Per pirmąjį šių metų pusmetį tarptautiniais jūrų keltais buvo pervežta 14 proc. daugiau keleivių nei pernai (virš 110 tūkst. keleivių).

2018 m. Klaipėdoje savo darbą pradėjo dar viena keltų linija “TTLine”, kurios keltai plaukia maršrutu Klaipėda–Trelleborg (Švedija)–Klaipėda. Šiuo maršrutu kompanija pervežė jau daugiau nei 10 tūkst. keleivių. Reisai vykdomi tik kartą per savaitę.

Išaugo keleivių skaičius iš Danijos (31 proc.), Nyderlandų (26 proc.), Vokietijos (16proc.) , Latvijos (7 proc.) , Švedijos (7proc. ) ir kt. 4 proc. augo ir lietuvių keliautojų keltais skaičius.

Į Klaipėdos uostą iki šio trečiadienio jau atplaukė 49 kruiziniai laivai, kuriais atvyko 67 274 svečiai.

Šį sezoną vienas kruizinis laivas į Klaipėdos uostą neatvyko dėl oro sąlygų – „Seven Seas Explorer“.

Klaipėdoje dar laukiami du kruiziniai laivai: „Marco Polo” (spalio 7 d.) ir sezoną uždarysiantis „Nordstjernen“ (spalio 10 d.).

Klaipėdoje dar laukiami du kruiziniai laivai: „Marco Polo” (spalio 7 d.) ir sezoną uždarysiantis „Nordstjernen“ (spalio 10 d.).

2020 m. jau yra užsiregistruota daugiau nei 70 kruizinių laivų. Sezonas kitąmet prasidės kovo 31 d. Ir planuojama, jog baigsis spalio 26 d.

Klaipėdos miesto viešbučiuose per pirmuosius du šių metų ketvirčius apsistojo 109 229 svečiai, kurių kiekvienas viešbutyje praleido beveik 2 naktis (bendras nakvynių skaičius per pirmus du ketvirčius sudarė 198 228 naktys). Lyginant šiuos rezultatus su 2018 metais turistų skaičius augo beveik 4 proc.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras iki rugsėjo 1 d. centre sulaukė daugiau nei 43 tūkst. turistų ir t.y. beveik 10 proc. daugiau nei 2018 metais.

Daugiausia svečių sulaukta iš Vokietijos , Lietuvos , JAV, Didžiosios Britanijos , Prancūzijos , Lenkijos , Latvijos, Rusijos , Ispanijos, Nyderlandų. Pastebimai augo svečių skaičius iš Čekijos, Lenkijos, Prancūzijos.

Na o Pasauline turizmo dieną (rugsėjo 27-ąją) Klaipėdą miesto svečiams pristatys patys klaipėdiečiai ir čia lankęsi svečiai: ketinama paleisti analogų neturintį miesto turizmo portalą www.klaipedatravel.lt.

Jis išskirtinis tuo, jog miesto įvaizdį kurs patys gyventojai ir svečiai dalindamiesi įspūdžiais, emocijomis ir patirtimis savo „Instagram“ socialinio tinklo profiliuose, o galimybė portale palikti atsiliepimus ir lankytinų objektų įvertinimus užtikrina informacijos objektyvumą, tuo tarpu miestą ir jo bendruomenę skatina stengtis dėl savo gyventojų ir svečių dar labiau.

Portalas pateikiamas 4 kalbomis, todėl kelionės planą atitinkamai galima bus susikurti lietuvių, anglų, vokiečių ir rusų kalbomis.

„Kitų keliautojų, draugų patirtys mus labiausiai įkvepia ir užkrečia, todėl neretai ir planuodami savo kelionę pirmiausia dairomės jų. Ir čia randame užfiksuotas nuostabias akimirkas netikėtomis perspektyvomis, nes didžioji dauguma naujos kartos keliautojų šiandien geba kurti nuostabų vaizdo turinį ir turi ženkliai didesnį potencialą užtikrinti nuolatinį jo atsinaujinimą nei bet kuri viešoji įstaiga. Būtent taip besikeičianti visuomenė ir turizmo įpročiai mus paskatino ieškoti modernaus ir kitokio sprendimo, kuris į miesto veido kūrimą įtrauktų pačius klaipėdiečius ir miesto svečius“, – kalbėjo direktorė R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS