Pasieniečiai dalyvaus tarptautinėje operacijoje prie Italijos krantų | Diena.lt

PASIENIEČIAI DALYVAUS TARPTAUTINĖJE OPERACIJOJE PRIE ITALIJOS KRANTŲ

  • 1

Penktadienį į tarptautinę operaciją „Themis“ Viduržemio jūros centriniame regione išvyksta Lietuvos pasieniečių įgula, patruliuosianti greitaeigiu VSAT kateriu „Boomeranger 1100“.

11 val. Klaipėdoje, VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos Kopgalio punkte, vyks tam skirta ceremonija. Jos metu pajūrio pasieniečiai minės ir savo profesinę šventę. Oficiali Pasieniečių dienos data yra birželio 29-oji.

Tarptautinę operaciją „Themis“ organizuoja Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra (FRONTEX). Ja siekiama padėti Italijai vykdyti sienos stebėjimą centrinėje Viduržemio jūros dalyje, kovoti su nelegalia migracija ir neleisti nusikalstamų tinklų atstovams bei su terorizmu siejamiems asmenims patekti į ES. Viena  pagrindinių šios operacijos dalių yra paieška ir gelbėjimas.

FRONTEX organizuojamoje operacijoje nuo liepos 1 d. dalyvaus 18 VSAT pareigūnų, kurie bus suskirstyti į tris pamainas. Šios keisis kas mėnesį. Lietuvos pasieniečių ir jų katerio dislokacijos vieta bus Trapanis Sicilijos saloje.

Panašiose tarptautinėse operacijose Viduržemio jūros regione Lietuvos pasieniečių katerių įgulos jau yra dalyvavusios nuo 2010-ųjų iki 2012 m. Pernai VSAT atstovai su savo kateriu dalyvavo prieš nelegalią migraciją nukreiptoje operacijoje „Poseidon 2018“ Lesbo saloje, Graikijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Italas

mažiau plaukiok, didink pensijas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS