Pasikeitus tvarkai pažeidėjams Žvejų gatvėje skiriamos baudos | Diena.lt

PASIKEITUS TVARKAI PAŽEIDĖJAMS ŽVEJŲ GATVĖJE SKIRIAMOS BAUDOS

Šeštadienį Klaipėdos pareigūnai mieste surengė reidą. Buvo tikrinami naktiniai barai, ar nepažeidžiama tvarka viešosiose erdvėse. Dešimčiai vairuotojų surašyti nusižengimo protokolai už tai, kad paliko automobilius ant pėsčiųjų tako Žvejų gatvėje.

Iki 3 val. nakties Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kartu su policijos atstovu marširavo uostamiesčio gatvėmis. Kontrolieriai apsilankė vadinamuosiuose karštuose taškuose, naktinėse parduotuvėse, Poilsio, Ąžuolyno giraitės ir kituose parkuose, bendrabučių prieigose.

Senamiesčio gyventojų ir miesto valdžios sutarimu pastačius naujus kelio ženklus Žvejų gatvėje buvo tikrinama, ar barų lankytojai jais vadovaujasi.

„Daug dėmesio skyrėme Žvejų gatvei. Prieš dvi savaites ten pasikeitė automobilių statymo tvarka – atsirado pėsčiųjų takus žymintys ženklai. Nubaudėme vairuotojus, kurie buvo palikę savo automobilius neleistinose vietose – iš viso radome 10 automobilių ir vieną motociklą“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Lasickas.

Už ne vietoje paliktą mašiną vairuotojui skiriama bauda nuo 30 iki 90 eurų. Pirmą kartą prasižengęs žmogus gautų pusę minimalios baudos.

Vienoje iš penkių naktinių parduotuvių, kuriose apsilankė pareigūnai, užfiksuoti du pažeidimai – alkoholio pardavimas ir įsigytų stipriųjų gėrimų išsinešimas iš baro. Už tai pirkėjams taikoma bauda nuo 14 iki 30 eurų. Už pakartotiną tokio pobūdžio nusižengią – iki 90 eurų.

Pardavėjams, neužtikrinusiems alkoholio vartojimo vietoje, numatytos didesnės baudos.

Reido metu surinkta medžiaga bus išsiųsta į Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentą dėl ekonominių sankcijų.

„Pardavėja jau ne vieną kartą bausta, žino šiuos dalykus ir supranta, kuo yra kaltinama“, – sakė G.Lasickas.  

Buvo atliekama ir triukšmo senamiestyje prevencija. Tiesa, dėl vėsių orų ir futbolo varžybų dauguma barų lankytojų laiką leido patalpose, todėl pažeidimų nenustatyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gilė

Jeigu norite pamatyti "mirusį senamiestį" ateikite savaitgalio vakarais ar naktimis į Žvejų gatvę . Pereiti šią gatvę sunkiau nei pagrindinę miesto arteriją Manto g. , kuria galima eiti išilgai . Mašinas stato kas nori ir kur nori . Jokių ženklų čia niekas nepaiso . Naujos trinkelės ( prie Žvejų g. 10) gal laikys iki rudens , o gal ir ne .

SOS

žvejų gatve "pasivaikščiojote-sakot triukšmo pažeidimų neužfiksuota. Kviečiu gerbiamieji viešosios tvarkos sergėtojai "prasieiti" H, Manto gatve.Siaubingą triukšmą kelia "riaumojantys motociklai " ,praskrendantys " būriais po kelis šia gatve didžiuliu greičiu (įdomu, kur visi greičio matuokliai ir "fiksuotoja" yra pastatyti, jei niekas nemato, negirdi ir neužfiksuoja, kas pagrindinėje gatvėje vyksta??? šis "riaumojantis" autorodeo prasideda 22-23 val. ir tęsiasi iki kokios 3 val. Ir dar vienas triukšmadarys "apsigyvenęs" H, MANto gatvėje tai naktinis klubas vyšnia, įsikūręs gyvenamajame name ir vos keletas metrų iki kitų gyvenamųjų pastatų.Įdomu, kas palaimino tokio klubo atsiradimą miesto centre, gyvenamajame raj? Jei jau įkūrėt tokį klubą -turi būti užtikrinta garso izoliacija, kad netrikdytų šalia gyvenančių žmonių poilsio. Savaigaliais esam priversti klausytis šito "bumso" net iki 4 val. ryto..Maža to -dar iš restorano terasos sklinda pagėrusių žmonių triukšmingos kalbos....

er

Mulkiai iš viešos tvarkos skyriaus patys bijo, be apsaugos neina dirbti, saugo savo subines.Lyskit i šikna Vintilaitei ji gal premijas išrašys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS