Pasityčiojimas: neįleido į autobusą, nes vilkėjo darbo drabužiais | Diena.lt

PASITYČIOJIMAS: NEĮLEIDO Į AUTOBUSĄ, NES VILKĖJO DARBO DRABUŽIAIS

Ankstų trečiadienio rytą į darbą skubėjęs klaipėdietis tikino patyręs viešą pažeminimą, kai vairuotojas atsisakė jį įleisti į mikroautobusą. Esą remiantis keleivių vežimo taisyklėmis, asmenys, dėvintys specialią darbo aprangą, viešajame transporte yra nepageidaujami.

„Absurdas, gėda ir pasityčiojimas iš dirbančio žmogaus“, – situaciją apibūdino baldžius-montuotojas Marius P. (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – I.A.).

Apie 7 val. ryto „Mogiliovo“ stotelėje, kaip ir kasdien, autobuso sulaukęs klaipėdietis nustėro išgirdęs vairuotojo poziciją.

„M6 mikroautobuso vairuotojas atsisakė mane vežti viešuoju transportu, motyvuodamas, kad, pagal viešojo transporto keleivių vežimo taisykles, turi teisę atsisakyti vežti keleivius su specialia darbo apranga. Perskaičius keleivių vežimo nuostatas, akivaizdžiai matyti, kad nėra tokio punkto, kuriame būtų teigiama, jog darbo drabužiai keleiviams viešajame transporte yra draudžiami“, – stebėjosi pašnekovas.

Perskaičius keleivių vežimo nuostatas, akivaizdžiai matyti, kad nėra tokio punkto, kuriame būtų teigiama, jog darbo drabužiai keleiviams viešajame transporte yra draudžiami.

Iš tiesų, Keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo autobusais ir maršrutiniais taksi Klaipėdos mieste tvarkos apraše nėra tokio punkto, draudžiančio viešajame transporte vilkėti darbo drabužiais.

Tiesa, taisyklės neleidžia „vežti neblaivius keleivius, nešvariais drabužiais, su draudžiamu vežti bagažu, rūkančius salone, trikdančius keleivių ramybę. Ekipažas arba kontrolierius turi teisę išlaipinti tokius keleivius artimiausioje bet kurio tipo stotelėje arba kur nedraudžia sustoti Kelių eismo taisyklės“.

Klaipėdietis tikino buvęs švariais drabužiais, blaivus, todėl nesuprantąs, kuo neįtiko vairuotojui.

„Aš nekaltas, jei jis ne ta koja išlipo iš lovos. Penkias dienas gėrusius vežti galima, o dirbančio žmogaus – ne. Jau antrą mėnesį važinėju autobusais ir nė karto nebuvo tokio cirko“, – piktinosi pašnekovas.

Dėl nemalonaus rytinio įvykio Marius P. raštu kreipėsi į Klaipėdos merą, miesto savivaldybę, viešąją įstaigą „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pareigas laikinai einantis Andrius Samuilovas pripažino, kad veikiausiai vairuotojas neteisingai įvertino keleivį.

Klaipėdiečio skundas užregistruotas ir šiuo metu tiriamas. M6 mikroautobuso vairuotojas vadovybei turės pasiaiškinti, kodėl atsisakė vežti žmogų.

M6 mikroautobuso vairuotojas vadovybei turės pasiaiškinti, kodėl atsisakė vežti žmogų.

Esą darbininkai viešajame transporte yra laukiami, tačiau praktikoje pasitaiko nonsensų.

„Pernai kažkas panašaus buvo M5 maršruto mikroautobuse. Žmogus pasiskundė, kad dėl specialios darbo aprangos vairuotojas sugalvojo jo neįleisti“, – atsiminė A.Samuilovas.

Tačiau neblaivūs, triukšmaujantys, vilkintys akivaizdžiai nešvariais drabužiais keleiviai autobusuose nepageidaujami.

„Vaizdo stebėjimo kameros nerodo nei kvapo, nei dėmių, bet, sukaukę pasiaiškinimo, rekomenduosime vežėjui ateityje vengti tokių dalykų“, – teigė laikinasis direktorius.  

Į autobusus neįleidžiami ir keleiviai su kavos puodeliais, tačiau, pasekus Vilniaus pavyzdžiu, Klaipėdoje šio draudimo veikiausiai bus atsisakyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

klaipėdietis

save ir kitus gerbiantis žmogus tikrai nevažinės viešuoju transportu su darbiniais drabužiais,nesvarbu ar jie švarūs ar ne.Bet gal jis prie valstiečių valdžios nori tokiu ir atrodyti.Tada gandragalviui atleistina

Anonimas

Laba diena,siandien laukaiu autobuso ,,Sendvario,, st. .Vairuotojas atidares duris - pareiske,kad neileis manes i autobusas,nes vilkejau darbo rubus.Dirbu svarioje imoneje,aplinka netepaluota,nepurvina ir tikrai statybvieteje nesidarbuoju.Tris kartus per savaite ateina valytoja,kuri isvalo patalpas.Vairuotojas pasake,kad yra taisykles,kuriose nurodoma,jog keleivis su darbo rubais neileidziamas,reikalavau parodyti taisykles,taciau jis irodymo nepateike,.Uzdares duris nuvaziavo.Galiu pateiti autobuso valstybinius numerius ir jei reikes savo darbiniu rubu foto Labai tikiuosi i mano skunda bus atsizvelgta.Mano manymu ,tokie zmones neturi dirbti sioje srityje. KKT Darbo žmogui…Taisyklėse kalbama ne apie darbo, o nešvarius drabužius. Sunku patikėti, kad vairuotojas priėmė sprendimą be jokio pagrindo. Paprašėme šį maršrutą aptarnaujančios bendrovės vaizdo įrašo, kad galėtumėme šią situaciją galutinai įvertinti.

Pilietis

Sis tipelis kur skunda yra parases yra gerai zinomas visiems vairuotojams. Pas ji rubai yra darbiniai ir tikrai nesvarus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS