Besiveržiantiems maudytis esant raudonai vėliavai duoda pasiūlymą: antrąsyk to kartoti nesinorės | Diena.lt

BESIVERŽIANTIEMS MAUDYTIS ESANT RAUDONAI VĖLIAVAI DUODA PASIŪLYMĄ: ANTRĄSYK TO KARTOTI NESINORĖS

  • 2

Pastarosios savaitės atkreipė visos Lietuvos žmonių dėmesį į poilsiautojų neatsakingą elgesį bei nelaimes pajūryje. Žmonės į jūrą eina net kai iškelta maudytis draudžianti raudona vėliava. Apie tai LNK reportaže buvo kalbamasi su gelbėtojų stoties vadu Jonu Pirožniku.

– Kokie praėjusio savaitgalio rezultatai?

Rezultatai geri, aukų išvengėme. Turėjome daug darbo, užimti buvome pilnai. Su mumis kartu patruliavo policijos pareigūnai. Tie, kurie neklausė gelbėtojų ir nekreipė dėmesio į raudoną vėliavą, buvo nubausti. Poilsiautojai elgiasi visai kitaip, kai kartu su mumis būna ir pareigūnai.

– Savaitgalį teko vieną žmogų traukti iš jūros. Ar tai buvo vienintelis skendimas?

– Tai buvo vienintelis skendimas. Patruliuodami su pareigūnais pastebėjome, kad toli jūroje yra žmogus, kuris maudėsi. Pradėjome jį kviesti, kad grįžtų į krantą. Galvojome, kad jis nereaguoja, kad ignoruoja mūsų nurodymus. Jis buvo nuplaukęs apie 60 metrų. Kada jis pradėjo šauktis pagalbos, tada gelbėtojai šoko į vandenį ir jį parplukdė į krantą. Paskui žmogus gailėjosi, sakė, kad tikrai nesuprato, jog taip atsitiks.

– Kiek laiko prireikė jį išgelbėti?

– Apie 4–5 minutes. Pamatėme patruliavimo metu, kad toli jūroje yra žmogus. Tada pradėjome šaukti, kad grįžtų į krantą. Jį pagavo srovė. Jam buvo surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas. Pirmą kartą bauda vyrauja tarp 100 ir 300 eurų, antrą kartą – 300–900 eurų.

– Lieka kelios vasaros savaitės. Kaip bendrai atrodo šis sezonas?

– Mes suprantame žmones. Nėra gero oro, nėra tos vasaros. Jeigu žmogus sako, kad labai nori išsimaudyti, duodame paprastą pasiūlymą: nėra pasaulyje, kad kas nors nuskęstų su gelbėjimo liemene. Tegul ateina prie gelbėtojų, mes galime duoti gelbėjimo liemenę, prie jos pririšame virvę ir žmogus gali pabandyti. Antrą kartą žmogus jau to pakartoti nenorės. Sakyčiau, kad mums atrakcija, tačiau žmogui būtų stresas, jis net neįsivaizduoja, kad taip gali būti, jog ir su liemene gali gauti kelis gurkšnius vandens. Su gelbėjimosi liemene galima maudytis bet kokiu oru.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokia šiais metais situacija su vaikais?

– Su vaikais kiekvienais metais tokia pati, nesikeičia. Pasiklydę vaikai yra normalus dalykas, juk pilnas žmonių paplūdimys. Būna, kad pakeliam droną, su juo stebime. Mums pasako, kaip vaikas apsirengęs ir ieškome.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klaipėdietis

Į pajūrio paplūdimius žmonės atvyksta pasilsėti,bet neklausytis įkyraus gelbėtojo balso,kas 5 min. kartoja tuos pačius draudimus.Geriau tegul imasi priemonių prieš pažeidėjus, o ne tauzija tapatį per tapatį.

reikia juoda veliava, o ne ispejancias raudonas

Kol nebus juodos veliavos, tol zmones ir lys i jura.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS