Pergalės slypi valioje, pagalbos ranka – širdingume („Metų klaipėdietės“ konkursas) | Diena.lt

PERGALĖS SLYPI VALIOJE, PAGALBOS RANKA – ŠIRDINGUME („METŲ KLAIPĖDIETĖS“ KONKURSAS)

  • 3

Kviečiame iš arčiau susipažinti su „Metų klaipėdietės“ kandidatėmis. Pasidžiaukime jų darbais ir palaikykime jas.

Pretendentei į Metų klaipėdietės titulą Dainorai Dvarionaitei pavyko iškovoti kelialapį į prestižines profesionalių kultūristų varžybas „Ms. Olympia“. Iki šio triumfo 26-erių sportininkei prireikė beveik dešimt metų atkaklaus darbo. Tai – kultūrizmo olimpas, pats prestižiškiausias pasaulio turnyras, tas pats, kurį aštuonis kartus laimėjo legendinis Arnoldas Schwarzeneggeris. Šis kartas bus antras istorijoje, kai Lietuvai atstovaus moteris, ir šį kartą vėl – klaipėdietė. Pasak D. Dvarionaitės, tai yra viršūnė kiekvienam atletui. „Patekti į šį turnyrą kultūristui yra toks pat prestižas, kaip bet kuriam sportininkui nuvykti į olimpiadą“, – sakė Dainora. Tik po beveik trisdešimties metų D. Dvarionaitė pakartojo Natalijos Murnikovienės, kitos garsios sportininkės iš Klaipėdos, sėkmę. Todėl tai, ką pavyko pasiekti Dainorai, tiesiog fantastiška. „Natalija labai džiaugėsi mano sėkme, mes nuolat bendraujame ir dirbame kartu, ji mane labai palaiko, labai tikėjo, kad man pasiseks“, – tikino Dainora, kuri profesionalios atletės statusą turi nuo 2021 m. Ispanijoje dėl kelialapio į „Ms. Olympia“ rungėsi 10 atlečių, tarp kurių D. Dvarionaitę teisėjai pripažino pačia geriausia. Į profesionalų kultūristų turnyrus atvyksta daug atlečių iš Brazilijos, Ispanijos, Portugalijos, kur šis sportas labai populiarus. Ir staiga mergina iš Lietuvos nuskynė laurus. Nenuostabu, kad visiems dalyviams buvo sunku suvokti, iš kur čia Dainora atsirado ir kaip ji tą padarė. „Kai aš visiems sakiau, kad tapsiu kultūrizmo profesionale, niekas manimi netikėjo. Kai laimėjau profesionalo kortą, prakalbau apie tai, kad vis tiek pateksiu į „Olympia“ turnyrą. Tada įvertinau savo galimybes ir pasakiau, kad tokiam lygiui pasiekti man reikėtų trejų metų. Bet tai man pavyko pasiekti per devynis mėnesius. Negalėjome suvokti, bet tai pavyko“, – kalbėjo Dainora, po beveik trijų dešimtmečių vėl išgarsinusi Lietuvos vardą kultūrizmo pasaulyje. Pasak atletės, triumfas yra trumpalaikis dalykas, euforija greitai baigiasi, tad tenka grįžti namo ir vėl sunkiai dirbti. Dabar visas dėmesys sutelktas į „Ms. Olympia“. Turnyrui pasiruošti Dainora turi metus. Ir ji tiki, kad tai įmanoma, tik reikia degti šia idėja, reikia tuo gyventi, įsitikinusi sportininkė, pretenduojanti į Metų klaipėdietės titulą.


Nuo 2012 m. Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams vadovaujanti Aušra Nikolajevienė subūrė profesionalią komandą, kuri padeda jai tobulinti šios įstaigos veiklą ir imtis vis naujų sudėtingų darbų. A. Nikolajevienė stengėsi, kad mažyliai kuo greičiau apsigyventų šeimose. Moteris suprato, kad būtina neapsiriboti vien neįgalių našlaičių globa. 2014 m. jos vadovaujama įstaiga pradėjo teikti šeimose gyvenantiems vaikų raidos sutrikimų turintiems mažyliams ankstyvosios reabilitacijos paslaugas. Papūtus naujiems vėjams, nuspręsta, kad Lietuvoje visi vaikai turi augti šeimose, tai reiškė, kad netrukus Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namai gali būti išformuoti. A. Nikolajevienė nelaukė įstaigos panaikinimo ir ėmėsi ją pertvarkyti. Suprasdama, kad negalių kamuojamų vaikų tėvams būtina pagalba, moteris ėmėsi pokyčių įstaigoje. Vienas pirmųjų laimėjimų buvo, kad paslaugas leista teikti vaikams iki 18 metų. „Matydavau, kaip sunku įvairių negalių turinčių vaikų tėvams, kaip jie netenka galimybės dirbti, turėti bent trumpą laiką sau patiems ir kitiems šeimoje augantiems vaikams. Supratau, kad tokioms šeimoms būtina padėti. Taip 2015 m. vieni pirmųjų šalyje pradėjome teikti atokvėpio paslaugą. Greitai pajutome, kokios dėkingos už tai yra šeimos, auginančios vaikus su negalia, sergančius nepagydomomis ligomis“, – kalbėjo A. Nikolajevienė. Kasdien susidurdama su ypatingus vaikus auginančiomis šeimomis, moteris suprato dar vienos paslaugos svarbą ir būtinumą. Taip nuo 2018 m. Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose pradėta teikti paliatyviosios pagalbos dienos stacionaro paslauga. Neliko be įstaigos vadovės dėmesio ir mažyliai su autizmo spektro sutrikimais. Tais pačiais metais įstaigoje atsirado kompleksinių paslaugų vaikų dienos užimtumo centras. O 2020-aisiais pradėta teikti stacionarinė palaikomojo gydymo ir slaugos paslauga. „Nuolat trūksta įrenginių bei prietaisų mūsų prižiūrimiems vaikams tinkamai slaugyti, mankštinti, lavinti. Todėl pernai, įkvėpta ir padedama Klaipėdos Rotary klubo „Karalienė Luizė“ prezidentės Loretos Bosienės, dalyvavau Čikagos lietuvių Rotary klubo surengtame paramos ir labdaros renginyje. Jo aukcionuose surinkta 50 tūkst. dolerių parama, už kurią aukotojai nupirks reikalingiausių įrenginių“, – pasakojo A. Nikolajevienė.

Kviečiame balsuoti Kandidačių dešimtukas – Metų Klaipėdietė (diena.lt).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Siaubas ne renginys

Visiška tragedija tamo šis renginys ,arba nebera kandidatų arba diedai nori savo pupytes pasireklamuoti.Nu Jokūžio dukra kokiu nuopelnu pasiekusi ? ar ta vyras /moteris kur transvestitu pavirtusi

O man patinka

19nr.Monika ji tikra Šaunuolė tokia jaunutė o jau aukso medalį iškovojo,11 išgelbėtų gyvybių išvis neįkainojami nei auksu su nei pinigais.. balsuosiu tik už ją, kviečiu prisijungti ir kitus Klaipėdiečius

Berta

ar galima dėti į vieną ,,lentyną,,ir lyginti žmogų pasiaukojamai dirbantį visuomenei ir ,,gražuolę,,besidžiaugiančia savimi??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS