Permainos Klaipėdos miesto taryboje: vidinės rokiruotės | Diena.lt

PERMAINOS KLAIPĖDOS MIESTO TARYBOJE: VIDINĖS ROKIRUOTĖS

Nuo šių metų kovo, kai buvo išrinkta naujoji Klaipėdos miesto taryba, pasikeitė net keturi jos nariai. Du atsistatydino, nes jų pareigos buvo nesuderinamos su tarybos nario pareigomis, vienas atstatydintas, įsiteisėjus nuosprendžiui baudžiamojoje byloje, dar vienas politikas mandato atsisakė pats.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) suskaičiavo, kad, praėjus aštuoniems mėnesiams nuo 2019 m. kovo 3 d. savivaldybių tarybų rinkimų, 91 asmuo, tai yra 6,06 proc. visų išrinktųjų į tarybas, atsisakė ar neteko savivaldybės tarybos nario mandato.

Įstatyme numatyta, kad tarybos nario įgaliojimai nutrūksta prieš terminą, kai jis atsistatydina prieš pradėdamas eiti pareigas, nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis, kai be pateisinamos priežasties praleidžia iš eilės tris savivaldybės tarybos posėdžius, kai įsiteisėja teismo apkaltinamasis nuosprendis, kai išvyksta nuolat gyventi už savivaldybės, kurios tarybos nariu yra išrinktas, teritorijos ribų, kai miršta, kai pradeda eiti pareigas, nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis ir šių pareigų neatsisako, ar tada, kai išrenkamas Seimo nariu.

Klaipėdos mieste nuo kovo pradžios mandatų neteko keturi tarybos nariai.

Į Klaipėdos miesto tarybą "valstiečių" sąraše trečiu numeriu išrinktas Artūras Bogdanovas gegužės pradžioje nusprendė tapti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, tad jam teko atsisakyti uostamiesčio tarybos nario mandato.

A.Bogdanovą Klaipėdos miesto taryboje turėjo pakeisti buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas, tačiau naujai "iškeptas" politikas mandato irgi atsisakė.

Todėl jis suteiktas už E.Žukausko sąraše likusiam 72 m. Arūnui Andziuliui.

Nuo birželio 10 d. konservatorių Andrių Dobranskį (kuris savivaldybių tarybų rinkimuose sąraše po reitingavimo buvo ketvirtas) paskyrus į Klaipėdos miesto administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, jo vietą miesto taryboje užėmė partijos kolegė Justina Kunickaitė.

O praeitą savaitę VRK panaikino Klaipėdos miesto tarybos nario Viačeslavo Titovo mandatą.

Įgaliojimai prieš terminą panaikinti įsiteisėjus Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiui baudžiamojoje byloje.

V.Titovą miesto taryboje pakeis Ela Andrejeva, visuomeninio rinkimų komiteto "Titov ir teisingumas" narė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Problema yra ta

kad jau nėra kam dirbti miesto valdžioje. Partijos neturi narių, o idealistai ar sumanesni numojo ranka ir jų net prievarta neatvarysi. O iš kitos pusės tokie net jei norėtų tai nepatektų - už vietą rinkiminiame sąraše reikia mokėti..Taip ir turim beleką. Nukainotą prasčiokišką tarybą kurios net administracija nepaiso:D)

tam Perkunui

Ne "ant balanso", o balanse.

taip

komziurkes bega is skestancio laivo o kapitonas toliau duda pucia ir laukia titovininku nuomones?......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS