Permainos pliažuose – kitą vasarą | Diena.lt

PERMAINOS PLIAŽUOSE – KITĄ VASARĄ

Tiek Neįgaliųjų pliažo pavadinimo keitimas, tiek ir naujų suoliukų bei šiukšliadėžių pajūryje atsiradimo klausimas atidėtas rudeniui. Kaip pervadinti paplūdimį, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai nusprendė atsiklausti miestiečių.

Neįgaliųjų pliažo pavadinimas esą prigijo, kai ten buvo įrengta infrastruktūra neįgaliesiems patekti prie pat vandens.

Šiuo metu tokia infrastruktūra įrengta visur, tad Neįgaliųjų pliažo pavadinimas neteko savo prasmės, juolab jis yra diskriminacinio pobūdžio ir jį keisti esą reikėjo jau seniai.

„Gerai dar kad negavome raginimo iš Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos, nes būtume dar greičiau įpareigoti pakeisti tą pavadinimą“, – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narys Saulius Liekis mano, kad dėl pavadinimo keitimo reikėtų atsiklausti ir Neįgaliųjų reikalų tarybos, nes ir patys neįgalieji turėtų išsakyti savo nuomonę.

Mes norime proveržio ir novatoriškos vizijos, kad būtų vieninga, tvaru, gražu ir naujoviška.

Buvo siūloma rasti žodžiui „neįgalieji“ alternatyvą arba šį paplūdimį pervadinti Trečiąja Melnrage, tačiau komiteto narys Vidmantas Dambrauskas pasiūlė neskubėti.

„Mes dedame visas pastangas, kad neįgalieji integruotųsi į visų mūsų gyvenimą. Jie yra mes. Todėl ir kalbėti nereikėtų apie neįgaliuosius, tarsi juos diskriminuojant, o tiesiog užmiršti šitą žodį. Vis dėlto neskubėkime keisti to pavadinimo, palikime kitam sezonui, surenkime miesto gyventojų apklausą, gal jie turės kokių kitų pasiūlymų dėl pavadinimo“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

Vakar posėdžiavęs Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas ryžosi šį klausimą atidėti iki rudens, rugsėjį–spalį nuspręsta organizuoti apklausą dėl Neįgaliųjų pliažo pavadinimo pakeitimo.

Kitam sezonui atidėtas klausimas ir dėl mažosios architektūros atnaujinimo pajūrio zonoje, nes vien Smiltynėje suolai nekeisti jau 40 metų.

„Mes norime proveržio ir novatoriškos vizijos, kad būtų vieninga, tvaru, gražu ir naujoviška. Norime šiemet skelbti pirkimą“, – kalbėjo I. Kubilienė.

„Siūlyčiau nebėgti į dilgėles, neskubėti, nedaryti jokių skubių pirkimų. Ponia I. Kubilienė sako, yra 28 tūkst. eurų, juos reikia išleisti. Mes juos išleisime kitur. Šitą klausimą reikia išspręsti kompetentingai ir užmiršti ilgam laikui“, – tvirtino V. Dambrauskas, pasiūlęs permainas atidėti kitai vasarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

A.

Malnrageje niekur,neįgalusis su vežimėliu negali papulti į paplūdimį"prie pat vandens". Melnragės 1-am apskritai sunku nuklampot prie vandens.Arba,labai jau,skirtingai yra suprantamos sąvokos.

Nė vienas Klaipėdos paplūdimys nėra

pritaikytas asmenims su negalia. Kai kur net ir sveikiems eiti mediniais takais yra pavojinga gyvybei.

-

Iš pradžių žodis "invalidas" skaitėsi žeminantis ir liepė vartoti žodį "neįgalus". Dabar ir šis žodis arseit yra diskriminacinis ir liepia jį pamiršti. O tai kaip vadinti? "Asmuo su negalia", "asmuo turintis negalią"? Juokingiausia, kad nori "neįgaliųjų" pliažo pavadinimą keisti, bet turi atsiklausti NEĮGALIŲJŲ reikalų tarnybos. Kad ir kaip pavadinsi, juk vis vien teks neįgaliuosius išskirti iš bendros grupės, nes privaloma atsižvelgti į jų poreikius, kad galėtų judėti lengviau ir pan. Ar nio šiol apsimesime, kad niekas nebeturi negalios ir visi sveiki?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS